ye-logo.v1.2

Чергова сесія Кам’янець-Подільської міської ради не відбулась: біло-сердечні депутати відмовились від участі

Політика 2707
Сесія не відбулась через відсутність кворуму
Сесія не відбулась через відсутність кворуму. Фото: kam-pod.gov.ua

Представники фракції з'ясовували, чому їх не зареєстрували кандидатами.

Позачергове засідання 91-ї сесії Кам’янець-Подільської міської ради не відбулося через відсутність кворуму. Як сказали в прес-службі, депутати-члени фракції ВО "Батьківщина” відмовилися від участі в сесії до з’ясування обставин, чому територіальна виборча комісія зняла з реєстрації на чергові вибори кандидатів у народні обранці та на посаду мера, які представляють цю політичну силу.

“Як виявилось, 30 вересня насправді усі кандидати були зняті з реєстрації у зв’язку з невідповідністю законодавчій базі поданих документів. Представники фракції звернулися до міського голови з тим, щоб заслухати на сесії членів територіальної виборчої комісії. Проте, згідно закону, ні мер, ні секретар міськради, ні жоден представник органу місцевого самоврядування не має права втручатися в роботу ТВК. Та члени фракції ВО "Батьківщина” все ж покинули пленарне засідання”, - йдеться в повідомленні прес-служби.

Міський голова Михайло Сімашкевич так прокоментував ситуацію: "Я вражений поведінкою окремих депутатів, бо не варто вплутувати в політику пересічних жителів нашого міста, для яких окремі питання сьогоднішнього засідання були вкрай важливі. На сесії ми повинні були розглянути питання перерозподілу коштів, а це – зарплати медикам, освітянам, затвердження Програми безкоштовного харчування дітей учасників АТО”.

Мер наголосив, що ТВК не підпорядковується міській раді, тому кандидати в депутати мають звертатися до суду або у вищі інстанції виборчої комісії.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую