ye-logo.v1.2

Розпочався новий епідемічний сезон грипу: за тиждень у Хмельницькому захворіли 614 осіб

Здоров'я 2909
Хмельничанам радять вакцинуватися
Хмельничанам радять вакцинуватися. Фото: vikka.ua

Хмельничанам радять починати вакцинуватися.

З початку сезону захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) та грип до медиків звернулися 614 хмельничан.  Фахівці Держсанепідслужби Хмельниччини кажуть, що епідемічний поріг не перевищено, та у новому сезоні можна очікувати збільшення кількості захворілих.

“На Хмельниччині в сезоні 2014-2015 років було зареєстровано понад 180 тисяч випадків захворювань на грип та ГРВІ. Загалом, перехворіло 14% населення області. Найефективнішим засобом для захисту організму від вірусів грипу є щорічна вакцинація, яка захищає від усіх актуальних штамів грипу. Вона є безпечною і ефективною”, - говорить головний спеціаліст Головного управління Держсанепідслужби у Хмельницькій області Вікторія Рокицька.

За її словами, якщо спиратися на статистику, то краще прийняти вакцинацію і тим самим уникнути хвороби та її ускладнень. Адже навіть цілком здорова людина, перехворівши грипом, витрачає на відновлення стільки енергії, що це порівнюється з роком її життя.

“Процедура вакцинації полягає в тому, що людині вводять невелику дозу вірусу, яка змушує організм боротися з ним, внаслідок чого виробляються антитіла. Антитіла живуть в організмі протягом 6-8 місяців, і якщо в цей проміжок людина підхоплює інфекцію, то імунітет починає активно знищувати агресивні клітини”, - пояснює спеціаліст.

Також у період підвищення захворюваності фахівці радять повноцінно харчуватися, висиплятися, уникати перевтоми, одягатися по погоді. Потрібно частіше мити руки, робити вологе прибирання та провітрювати приміщення.

Коментарі:

МРТ КТ Хмельницький 18.05.2017 22:51

https://xn----ttbeqkc.xn--j1amh/ Медичний центр МРТ КТ Ультрадіагностика 0671200165 або 654065

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую