ye-logo.v1.2

Інструктори зі Швеції навчають хмельницьких військових за програмами НАТО

Суспільство 2262
Планують підготувати 125 слухачів курсу на Хмельниччині
Планують підготувати 125 слухачів курсу на Хмельниччині. Фото: facebook.com

Навчання включає всі необхідні компоненти надання медичної допомоги за наявності бойових травм.

На Хмельниччині тривають курси з надання невідкладної допомоги у польових умовах для військовослужбовців Збройних Сил України за підтримки інструкторів Збройних Сил Швеції. Про це повідомляє прес-служба Генерального штабу ЗСУ.

Як зауважив керівник шведської групи інструкторів підполковник Ульф Едборг, програма курсу включає всі необхідні компоненти надання медичної допомоги за наявності бойових травм. Сюди входить зупинка кровотечі, серцево-легенева реанімація, транспортування та евакуація з поля бою, використання медичних препаратів та інше. Зокрема, навчання базувалось на комплексних програмах НАТО «Combat Medicine».

“За пропозицією шведської сторони заплановано проведення двох курсів у 2 етапи кожен: І Курс - підготовка 125 слухачів курсу на Хмельниччині. ІІ Курс - одночасно на Хмельниччині та Житомирщині. Програмою другого етапу курсової підготовки також передбачено спільну роботу українських і шведських інструкторів у навчанні трьохсот військовослужбовців Збройних Сил України”, - йдеться в повідомленні Генерального штабу ЗСУ .

Окрім того, шведська сторона передала Збройним Силам України на безоплатній основі 625 індивідуальних аптечок (для особового складу, що навчатиметься) та іншого медичного майна, необхідного для проведення курсів.

Військових навчають невідкладної допомоги.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую