ye-logo.v1.2

Місцеві вибори в Кам’янці-Подільському: без судових позовів не обходяться

Вибори 3200
У Кам’янці-Подільському й досі незрозуміло, скільки охочих боротимуться за мандати в міській раді та за посаду міського голови
У Кам’янці-Подільському й досі незрозуміло, скільки охочих боротимуться за мандати в міській раді та за посаду міського голови. Фото: krapka.org

Міська виборча комісія зареєструвала п’ять кандидатів на посаду міського голови та 13 партій до міської ради. Але це ще мабуть не остаточно.

Кам’янець-Подільський може стати найскандальнішим виборчим округом на Хмельниччині. Адже в цьому місті й досі немає остаточної кількості ні учасників перегонів за крісло міського голови, ні сталої цифри партій, які висунули своїх кандидатів до міської ради.
Ще 30 вересня під час засідання Кам'янець-Подільської міської виборчої комісії  було відмовлено в реєстрації 75 кандидатам від чотирьох партій. За повідомленням координатора кампанії спостереження громадянської мережі «Опора» в Хмельницькій області Андрія Попика, найчастіше рішення відмовити комісія аргументувала відсутністю усіх необхідних для реєстрації документів.
Комісія повністю відмовила в реєстрації кандидатам від «Української партії честі, боротьби з корупцією та організованою злочинністю», «Батьківщини». Відмовили декільком кандидатам і від партій «За конкретні справи» та «Опозиційного блоку». А 1 жовтня не зареєстрували ні кандидатів у депутати від «Свободи», ні кандидата на посаду міського голови Михайла Посітка, який є першим номером у списку «Свободи».  І почалися судові тяганини.
Хмельницький окружний адміністративний суд постановив, що відмова в реєстрації списку кандидатів в депутати міської ради від «Української партії честі, боротьби з корупцією та організованою злочинністю» є протиправною і зобов’язав комісії визнати її недійсною та прийняти документи. Виграл суд і «Свобода». Виграв і Олександр Кравченко, якого не зареєстрували кандидатом у депутати від партії «За конкретні справи».
«Ситуація в Кам’янці напружена, - вважає голова обласного осередку комітету виборців України Юрій Ануфрієв. – Вчора відбулося засідання міської виборчої комісії, на якому зареєстрували кандидатом у депутати Олександра Кравченка, а також кандидатів у депутати від ВО «Свободи». Зареєстрували кандидатом на посаду міського голови і Михайла Посітка.  А ось щодо решти незареєстрованих, то схоже, комісія буде оскаржувати рішення окружного суду».
Отож, станом на 15 годину 6 жовтня у Кам’янці-Подільському участь у виборах міської ради беруть 345 кандидатів від 13 політичних сил. Кандидатів на посаду міського голови – п’ять. Всі вони, за даними оприлюдненими на сайті Центральної виборчої комісії, самовисуванці. Отож, це пенсіонер Сергій Акимович, приватний підприємець Вікторія Кохановська, юрисконсульт ТДВ «Адамс» Михайло Посітко, діючий міський голова Михайло Сімашкевич, приватний підприємець з села Зінківці Олег Федоров.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую