ye-logo.v1.2

Вибори до обласної ради: тепер слово за Центрвиборчкомом

Вибори 3152
У довідці, яку видали в обласній виборчій комісії, є перелік документів, які партія здала.Та потім, за словами Анатолія Дроздика, деякі документи просто зникли
У довідці, яку видали в обласній виборчій комісії, є перелік документів, які партія здала.Та потім, за словами Анатолія Дроздика, деякі документи просто зникли. Фото: автора

Партію «Конкретних справ» так і не допустили до участі в виборах депутатів Хмельницької обласної ради.

«Хмельницька обласна організація подала документи на реєстрацію кандидатів у депутати Хмельницької облради, подала в повному обсязі, як того вимагає закон, - запевняє перший в списку партії «Конкретних справ» Анатолій Дроздик. - Отримали й основний документ – довідку, про те, що обласна виборча комісія отримала всі документи. Та за 5 хвилин до засідання комісії з’ясувалося, що зникла копія рішення з’їзду партії про участь місцевих організацій у виборах 25 жовтня. Коли подавалися документи, був і оригінал рішення з’їзду партії, ксерокопію якого зняв один із членів комісії. Та оскыльки ці документи зникли, нас не зареєстрували. Ми оскаржили це рішення в суді, який зобов’язав повторно розглянути питання реєстрації кандидатів у депутати обласної ради від нашої партії».

Комісія апеляцію не подавала, а ось інша партія – подала. «Але рішення суду було залишено в силі. І сьомого жовтня обласна виборча комісія на виконання судового рішення першої інстанції повернулася до питання реєстрації нашої партії, - продовжує пан Анатолій. - Один із членів комісії заявив, що документів як не було, так і немає, а тому запропонував відмовити в реєстрації. Що, власне, і зробили».

Тепер представники «Конкретних справ» збираються писати скаргу до Центральної виборчої комісії. «Будемо просити ЦВК перебрати на себе повноваження обласної виборчої комісії та зареєструвати нас. Або зобов’язати ОВК допустити нас до виборів. Якщо обласна комісія знову нас не зареєструє, будемо ініціювати розпуск комісії», - зауважив Анатолій Дроздик.

Нагадаємо, обласна виборча комісія допустила до участі в виборах до Хмельницької обласної ради 14 партій.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую