ye-logo.v1.2

У Хмельницькому створили Центр допомоги демобілізованим учасникам АТО

Суспільство 3401
Михайло Загородний підписав розпорядження про створення Центру допомоги демобілізованим бійцям
Михайло Загородний підписав розпорядження про створення Центру допомоги демобілізованим бійцям. Фото: автора

Відповідне розпорядження уже підписав голова облдержадміністрації.

У Центрі допомоги демобілізованим учасникам АТО Хмельниччини працюватиме 12 осіб. Це люди, які кілька місяців провели у зоні бойових дій, волонтери, які вже мають досвід допомоги бійцям. За словами голови ОДА Михайла Загородного, Центр створили у першу чергу для того, аби скоординувати діяльність волонтерів і влади, щоб вирішувати проблеми демобілізованих воїнів спільно і системно.

«В координації з керівниками госпіталів, соціальних служб, інших людей, які зобов’язані допомагати учасникам АТО, ця робота буде більш ефективною. Завданням Центру буде зняти соціальну напругу, щоб люди, які повернулися із зони бойових дій, чітко розуміли, що про них не забули», - сказав Михайло Загородний.

Голова ОДА зазначив, що Центр допомагатиме бійцям вирішувати юридичні, психологічні проблеми, загалом, працюватиме за принципом «єдиного вікна». Окрім того, опікуватиметься сім’ями загиблих.

За словами керівника області, очолив організацію підприємець-волонтер Олександр Білик. Наразі вирішується, яким чином фінансуватиметься робота Центру.

До новоствореного Центру по допомогу можна звертатися уже завтра. Він працюватиме за адресою: місто Хмельницький, вулиця Свободи, 70. Контактний телефон: 0-800-50-88-99.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую