ye-logo.v1.2

Футбольна Прем’єр-ліга: битва в Волочиську та скандал у Хмельницькому

Спорт 3078
Матч хмельницького Поділля-ДЮСШ-1 з нетішинським Енергетиком видався результативним на голи та жовті картки
Матч хмельницького Поділля-ДЮСШ-1 з нетішинським Енергетиком видався результативним на голи та жовті картки. Фото: автора

Матчі 13 туру чемпіонату Хмельницької області з футболу видалися напруженими, цікавими та емоційними.

Центральним поєдинком туру стала гра в Волочиську, де лідер першості «Збруч» приймав старокостянтинівський «Случ». Гостям, аби продовжити боротьбу за золоті нагороди чемпіонату, необхідно було перемагати «Збруч» у Волочиську. І, здавалося, їм це буде під силу. Адже в першому таймі гравці «Случа» змогли двічі відзначитися у воротах господарів поля та піти на перерву за рахунку 0:2. Але після перерви сталося щось неймовірне. «Збруч» не лише зрівняв рахунок, а й вирвав перемогу! Отож, команда з Волочиська здолала «Случ» з рахунком 3:2 і, фактично, гарантувала собі золоті нагороди чемпіонату.

П’ять голів було забито і в іншому матчі – в Білогір’ї, де місцева «Перлина Поділля» приймала МФК «Славута». Щоправда, на відміну від поєдинку в Волочиську, перемогу в цьому протистоянні з рахунком 3:2 святкували не господарі, а гості.

Єдиний матч, який завершився внічию, пройшов у Дунаївцях. Там зустрілися головні претенденти на бронзові нагороди – ФК «Дунаївці» та НФК «Поділля». Господарі поля тривалий час вели в рахунку, але втримати перевагу в один гол не змогли. На 70-хвилині матчу влучний удар Олексія Колесникова врятував «Поділля» від поразки – 1:1.

Ну, а в Хмельницькому відбувся не менш цікавий та драматичний матч, ніж у Волочиську. Зустрічалися сусіди по турнірній таблиці - СК «Поділля-ДЮСШ-1» та нетішинський «Енергетик». Цей поєдинок був не лише результативним на голи, а видався доволі емоційним та дещо скандальним, в якому було показано сім жовтих і одну червону картки.

У грі "Поділля-ДЮСШ-1" з "Енергетиком" було чимало верхових дуелей.

«Сухо» в матчі було до 32 хвилини, коли Олександр Ткачук ефектним ударом зі штрафного вивів «Енергетик» вперед у рахунку.  Та раділи гості не довго. Адже через шість хвилин автор голу отримав друге попередження в матчі, а тому нетішинці залишилися грати вдесятьох. Попри суперечку гравців та тренерів із суддею, мовляв, той показав другу картку ні за що, арбітр свого рішення не скасував і гра продовжилася.

Гравці хмельницької команди (у жовтій формі) не одразу змогли зламати хід поєдинку.

Після перерви, незважаючи на те, що «Енергетик» грав у меншості, гостям вдалося вдруге відзначитися в воротах хмельничан. Сталося це після підключення до атаки Миколи Крачинського, м’яч після удару якого спочатку влучив у поперечину, потім у штангу, а потім вже за лінію воріт.

Саме після цього удару, нетішинський "Енергетик" вдруге відзначився у воротах хмельничан.

Та СК «Поділля-ДЮСШ-1» вже через хвилину відіграло один м’яч, завдяки удару Максима Підлісного.  

Максим Підлісний "розпечатує" ворота "Енергетика" в цьому матчі.

Згодом, після голу Костянтина Степанюка, «Поділля-ДЮСШ-1» зрівняло рахунок. А вже на 75 хвилині матчу Підлісний, оформивши дубль у матчі, вивів хмельничан вперше у матчі вперед.  «Слизький» рахунок протримався сім хвилин, як Юрій Заяць збільшив перевагу хмельничан. Та через чотири хвилини інтрига повернулася – Юрій Стасюк забив третій гол у ворота господарів і рахунок став 4:3. «Енергетики», попри гру в меншості, намагалися врятуватися від поразки, але… не змогли. Навіть апелювали до арбітрів, що ті не призначили пенальті в ворота хмельничан наприкінці матчу, коли м’яч в штрафному майданчику влучив у руку комусь із захисників команди-господаря.  А тому й не дивно, що після гри тренерський штаб «Енергетика» написав протест до обласної федерації футболу, в якому висловив своє невдоволення роботою суддівської бригади, рішення якої, на думку нетішинців, вплинула на результат матчу.

Гравці "Енергетика" (в синій формі) намагалися не сидіти в обороні, а атакувати.

Нетішинці при будь-якій нагоді били по воротам СК "Поділля-ДЮСШ-1".

Наприкінці матчу хмельничани, аби втримати перемогу, іноді грали просто на відбій.

Турнірне становище команд після 13 туру: 1. «Збруч» - 30 очок (10 матчів), 2. «Случ» - 20 (10), 3. ФК «Дунаївці» - 14 (10), 4. НФК «Поділля» - 12 (10), 5. СК «Поділля-ДЮСШ-1» - 11 (10), 6. МФК «Славута» - 9 (10), 7. «Енергетик» - 9 (10), 8. «Перлина Поділля» - 5 (10).

У наступному турі, матчі якого заплановані на 17 жовтня, «Енергетик» у Нетішині зіграє з «Перлиною Поділля», «Збруч» гратиме в Славуті, ФК «Дунаївці» проведуть свій матч у Старокостянтинові, а в Хмельницькому зійдуться дві місцеві команди.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую