ye-logo.v1.2

Подоляни спрямували 188 мільйонів гривень військового збору на захист України

Економіка 1776
Подоляни справно сплачують військовий збір
Подоляни справно сплачують військовий збір. Фото: karpatskijobjektiv.com

Лише впродовж вересня на потреби українського війська перерахували 17,6 мільйона гривень.

З початку року до державного бюджету з доходів мешканців Хмельниччини надійшло 136 мільйонів гривень військового збору. Зокрема, у вересні 2015 року на потреби Українського війська перераховано 17,6 мільйона гривень цього стратегічного платежу. Загалом з початку введення “патріотичного податку” його сума досягла 188 мільйонів гривень.

Військовим збором обкладаються доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами. Крім того, військовий збір стягується з виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграшу гравця, отриманого від організатора азартної гри.

Як зазначають фахівці регіонального представництва ДФС, сплата військового збору усіма категоріями платників податків здійснюється ритмічно і системно. Поясненням цьому слугує чітке розуміння громадянами свого патріотичного обов’язку у відстоюванні незалежності і територіальної цілісності України і реальна фінансова підтримка цього процесу.

Нагадаємо, військовий збір запроваджено із 3 серпня 2014 року. Ставка цього податку складає 1,5 відсотка від об’єкта оподаткування. Його платниками є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую