ye-logo.v1.2

Хмельницькі педагоги стали найкращими туристами області

Туризм 2618
Фото: надане органіазторами

Вони перемогли у змаганнях «Листопад-2015»

У Старокостянтинівському районі, в урочищі Новики, відбувсяв чемпіонат Хмельниччини з пішохідного туризму серед працівників закладів освіти «Листопад-2015». Протягом п’яти днів команди вчителів із шести міст та одинадцяти районів показували свою вправність у в'язанні туристських вузлів, розпалюванні багаття, подоланні смуги перешкод та крос-поході.

Розпочалися змагання із командного подолання смуги перешкод, де учасникам довелося долати підйоми і спуски, переправлятися по колоді та проходити болота. В лідери вибилися давні суперники – команда хмельничан та педагогів Шепетівщини, в ході запеклої боротьби першими були все-таки представники обласного центру.



Етап "Жердини".

На другий день змагань на учасників чекав крос-похід довжиною у сім кілометрів. Дистанцію слід було пройти за певний час, орієнтуючись за картою, та знайти і пройти етапи перешкод, які визначили судді. І знову хмельничани виявилися найкращими! Другою знову була команда Шепетівського району, третьою – міста Кам‘янця-Подільського.


В останній день органіазтори провели майстер-клас зі спортивного орієнтування.

Ще три дні змагань проминули швидко і цікаво, і нарешті визначилися переможці чемпіонату. З великим відривом перемогла команда міста Хмельницького, в якій працювало чотири кандидати у майстри спорту зі спортивного туризму. Друге місце – за Шепетівським районом, третє – за педагогами Кам‘янця-Подільського, причому команда Салвутського району набрала стільки ж очок, але виявилася четвертою за підсумками крос-походу.


Команда міста Хмельницького - переможці "Листопаду-2015".
 

За результатами чемпіонату представники семи команд виконали норматив на кандидата в майстри спорту України, а переможці та призери отримали кубки та інші нагороди.

 «Традиційні змагання «Листопад» – майданчик для підготовки педагогів, які займаються туризмом з дітьми та молоддю. Наша мета – популяризувати туризм серед освітян, показати їм, що це прекрасний варіант для активного відпочинку, залучити їх до цього захоплюючого заняття, а вони, в свою чергу, популяризуватимуть спортивний туризм серед своїх учнів», - розповідає головний секретар чемпіонату, заввідділом обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді Інна Кіретова.

Хочете зайнятися спортивним туризмом чи просто збираєтеся у похід? Читайте, як обрати туристичний рюкзак.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую