ye-logo.v1.2

На Хмельниччині 64% споживачів заборгували за газ

Суспільство 2026
Споживачів через заборгованість відключають від газопостачання
Споживачів через заборгованість відключають від газопостачання. Фото: mycity.mk.ua

Через борги 2,7 тисячі подолян уже залишилися без блакитного палива.

Як підрахували газовики, на початок жовтня лише 36% мешканців Хмельницької області справно сплачували за спожите паливо, решта – боргували. З початку року заборгованість подолян збільшилася уп'ятеро і станом на 1 жовтня склала 90,2 мільйона гривень.

Директор ТОВ «Хмельницькгаз збут» Олександра Панькевич зауважила, що з початком опалювального періоду ця ситуація викликає серйозне занепокоєння, адже за кілька тижнів збільшиться споживання газу. Малозабезпеченим родинам рекомендують прискорити процес оформлення субсидій, а споживачам знайти можливість розрахуватися за спожитий газ.

«Найчисельнішою є категорія споживачів, заборгованість за газ яких складає до 200 гривень, таких у області – 64%. Від 200 до 500 гривень боргують 23%, від 500 до 1000 грн. – 9% та 9,4 тис. боржників або 4% споживачів мають заборгованість 1000 гривень і більше», - зазначили у прес-службі організації.

Споживачів через заборгованість відключають від газопостачання. Станом на 1 жовтня 52,3 тисячі боржників вже отримали попередження про відключення. Наразі час через борги 2,7 тисячі подолян уже залишилися без блакитного палива.

Незважаючи на критичну ситуацію, у ПАТ «Хмельницькгаз» відзначають, що виконують у повному обсязі усі свої зобов’зання перед споживачами: система газопостачання області підготовлена до безперебійного та безаварійного газопостачання в опалювальний період.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую