ye-logo.v1.2

Дмитро Трепалюк: Зелене місто - міф, чи реальність Політична реклама

Суспільство 2370

Зелені насадження відіграють важливу роль у середовищі міста, надають індивідуальні, своєрідні риси.

Споглядаючи ситуацію, яка склалась у нашому місті очевидною стає необхідність формування нового комплексного підходу щодо озеленення як невід'ємної частини благоустрію. Безперечно велика кількість зелених насаджень у нашому місті покращує мікроклімат міської території, створює гарні умови для відпочинку на відкритому повітрі, виконуючи санітарно-гігієнічні функції до прикладу- 60-70% пилу в повітрі осідає на деревах.
Проте, лише відчайдушні жителі нашого міста можуть без остраху прогулюватись в парках та скверах, проїжджати на автомобілі у вітряну погоду поблизу багатолітніх дерев. Варто замислитись чому в наших головах склався такий стереотип, що у місті в будь-який момент можна стати жертвою старих або уражених дерев.
Можливо тому, що завалена проїжджа частина сухим гіллям після кожної літньої грози, зламані дерева у дворах занедбаний стан у сфері догляду в осінньо-веснянний період за зеленою зоною міста для нас стане нормою, що на превиликий жаль не рідко призводить до трагедій, при цьому раз у раз по телебаченню, в газетах нам розповідають про викриті корупційні схеми, де чиновники ЖКГ успішно збагачуються на такій благородній справі ,як озеленення міста.
Важливо розуміти, що місто Хмельницький потребує перчочергових дій з проведення ретельної ревізії існуючих зелених насаджень метою якої є визначення максимального віку дерев різних порід з урахуванням їх біологолічних особливостей для наступного планування в цих умовах термінів заміни або реконструкції об'єктів озеленення, уникаючи загрози для населення.
Найважливішими об'єктами озеленення мають стати території житлових мікроройонів міста, адже сквери та парки є справжньою віддушинною міського жителя.
Врешті-решт, одним із пріорітетних напрямків діяльності муніципальної влади в озелененні міста має стати забезпечення сталого та безпечного функціонування наявних зеленнних насаджень тобто догляд за деревами має стати повсякденною справою, а не поодиноким випадком.

Дмитро Трепалюк, голова правління ОСББ "Вешневе"

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую