ye-logo.v1.2

Хмельницькі каратисти тріумфували на чемпіонаті Європи

Спорт 6341
На чеміпонаті Європи з традиційного карате-до збірна України здобула 18 нагород
На чеміпонаті Європи з традиційного карате-до збірна України здобула 18 нагород. Фото: центру Пересвєт

Збірна України з традиційного карате-до на європейській першості здобула 18 нагород, з яких 12 на рахунку хмельничан.

У Вільнюсі відбувся 32-й чемпіонат Європи з традиційного  карате-до, в якому взяли участь приблизно 400 спортсменів з різних країн старого світу. Серед них і представники хмельницького центру «Пересвєт».

Вихованці Володимира Пучі, Вадима та Андрія Корнєєвих здобули три золотих, одну срібну та вісім бронзових нагород. «Ми стабільно здобуваємо чимало нагород на міжнародних змаганнях, - каже Вадим Корнєєв, який, окрім підготовки спортсменів до змагань і сам приймав участь та в куміте серед дорослих здобув дві бронзові нагороди. Одну особисту, іншу – в командних змаганнях разом із Володимиром Безсмертним. – Безумовно, приємно, коли наші каратисти здобувають таку кількість медалей. До того ж, найбільше серед усіх інших регіонів України. Але загалом радий, що уся збірна України доволі успішно виступила, здобувши 5 золотих, 4 срібних та 9 бронзових медалей».

Окрім Вадима Корнєєва та Володимира Безсмертного, бронзові нагороди вибороли й інші хмельничани. Так, у ката серед 18-20 річних спортсменів третє місце посів Євген Бузінський, а у фуку го (18-20 років) – Максим Городецький. Олександра Літніцька виборола дві «бронзи» в фуку го та командному ката серед 16-10 річних учасниць. У дисципліні ЕН БУ серед 14-15 річних каратистів третє місце посіли Віталій Петельчук та Олексій Саух. Здобув Олексій «бронзу» і командному ката разом із Максимом Кривоносом та Артуром Переймою.

Єдине «срібло» у хмельничан у командному ката здобули Євген Бузінський, Володимир та Віктор Безсмертні.

Володимир та Віктор Безсмертні - чімпіони Європи серед дорослих.

А ось чемпіонами Європи стали четверо хмельничан. Брати Безсмертні здобули «золото» в дисципліні ЕН БУ, Євген Бузінський – у фуку го, а Віталій Петельчук у куміте.

Віталій Петельчук став кращим в Європі у куміте серед 14-15 річних каратистів.

Паралельно з чемпіонатом Європи в Вільнюсі відбувся ще й Кубок Європи серед дітей, участь в якому взяли 300 учасників. «Єдиними представниками України на цих змаганнях були хмельничани, - розповідає Вадим Корнєєв. – І хоч наші діти не здобули нагороди, але виступили гідно. Та й для багатьох змагання такого рівня були першими». Так Вадим Баворовський та Нікіта Бузінський в ЕН БУ стали п’ятими. Вони ж разом із Максимом Пучою посіли теж 5 місце і в командному ката. Ярослав Герус у ката був сьомим, а Максим Пуча – десятим.

«Тепер на наших юних каратистів очікує чергове випробування, - продовжує Вадим Корнєєв. – Вже 24-25 жовтня в академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького пройде чемпіонат області з карате-до, який стане відбірковим до чемпіонату України. Саме за його підсумками і буде сформована збірна області, яка разом із дорослими з сьомого листопада у Кіровограді виборювати нагороди української першості. Сподіваюся, що з чемпіонату України привеземо чимало медалей».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую