ye-logo.v1.2

Апеляційний суд оштрафував міграційника-хабарника на 17 тисяч гривень

Кримінал 1837
Фото: ukranews.com

Працівник міграційної служби за 500 доларів мав допомогти іноземцю в оформленні посвідки на право тимчасового проживання на території України.

За результатами судового розгляду кримінального провадження, розслідуваного прокуратурою Хмельницької області, міськрайонним судом визнано колишнього працівника Хмельницького районного сектору Управління Державної міграційної служби в області винним у вчиненні шахрайства.

Згідно з вироком суду, його засуджено до обмеження волі на три роки та звільнено від відбування покарання з випробуванням на один рік. Однак, прокуратура не погодилась із вказаним вироком та в апеляційній скарзі просила кваліфікувати дії засудженого як одержання неправомірної вигоди, оскільки у слідства наявні усі докази вчинення ним цього корупційного злочину.

“Державними обвинувачами у суді доведено, що в жовтні минулого року працівник міграційної служби одержав від громадянина однієї з сусідніх держав 500 доларів США неправомірної вигоди за оформлення йому посвідки на право тимчасового проживання на території України. При цьому правоохоронець достеменно знав, що цей чоловік не має законного права на імміграцію, бо вже отримав паспорт громадянина України”, - повідомляє прес-служба прокуратури.

Суд апеляційної інстанції підтримав позицію прокуратури, частково скасував вирок суду першої інстанції та ухвалив новий вирок, який набрав законної сили. Колишнього працівника райсектору УДМС визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди). У межах санкції зазначеної статті  йому призначено покарання у виді 17 000 грн. штрафу з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах на 3 роки.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую