ye-logo.v1.2

Хмельничани безкоштовно обстежуватимуться на комп'ютерному томографі за 10 мільйонів гривень

Здоров'я 13683
Хмельничани зможуть обстежуватися на томографі вже з початку листопада
Хмельничани зможуть обстежуватися на томографі вже з початку листопада. Фото: автора

Сучасний рентгенівський апарат з'явився у Хмельницькій обласній лікарні.

Новенький шістнадцятизрізовий комп'ютерний томограф японського виробництва “Toshiba” придбали на заміну старому апарату, який вже вичерпав свої ресурси. Сьогодні, 21 жовтня, відбулося його урочисте відкриття. Пацієнти ж зможуть пройти діагностику на новому пристрої вже з початку листопада, після проходження курсу навчання спеціалістів.

“Є два лікарі, які працюватимуть з апаратом. За одну зміну вони мають приймати 8-10 осіб. Але враховуючи ситуацію, лікар може обстежити до 15 пацієнтів, залежно від їх стану, - розповідає завідувач рентген-діагностичним відділенням Хмельницької обласної лікарні Олег Чурбанов. - Сам апарат може експлуатуватися 15-20 років. Основне — заміна трубки, яка залежить від кількості обстежень за рік. Гарантійний термін томографу один рік, далі треба укладати сервісні договори з фірмами виробниками”.

Лікарі, які працюватимуть за томографом, пройдуть спеціальне навчання

Придбаний комп'ютерний томограф коштує близько 10 мільйонів гривень, гроші на нього виділили з обласного бюджету. Раніше в обласній лікарні стояв однозрізовий томограф, який вимагав значно більше часу на обстеження пацієнта. Лікарі обіцяють, що тепер черг на проходження діагностики не буде, оскільки апаратура має велику пропускну спроможність. Потрібно просто отримати направлення від лікаря та записатися на обстеження.

“Ця техніка дасть можливість якісно обстежувати людей. За томографом працюватимуть хороші професіонали, які зможуть вчасно та правильно діагностувати захворювання. Апаратів з таким рівнем можливостей на сьогодні в області більше немає, - зазначив голова Хмельницької ОДА Михайло Загородний. - Обстеження для населення будуть виконуватися безкоштовно. Тому кожен, хто цього потребує зможе без проблем пройти діагностику”.

Цього року з обласного бюджету для закладів медицини було виділено більше 60 мільйонів гривень

Коментарі:

МРТ КТ Хмельницький 18.05.2017 22:50

https://xn----ttbeqkc.xn--j1amh/ Медичний центр МРТ КТ Ультрадіагностика 0671200165 або 654065

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую