ye-logo.v1.2

Фестивальна країна. Листопадові події Львова: містичні прогулянки і мільйон свічок

Туризм 3525
У листопаді у місті заплановані цікаві нічні події
У листопаді у місті заплановані цікаві нічні події. Фото: автора

Пропонуємо огляд подій, які відбудуться у місті Лева в останньому місяці осені.

Якщо ви думаєте, що сезон фестивалів вже минув, помиляєтеся. Фестивальна столиця України досі не перестає дивувати любителів мандрів, концертів і цікавих подій. На листопад у Львові заплановані дуже різні заходи, від днів моди до туристичного форуму, а ще буде фестиваль свічок, «Ніч у Львові», єврейські пісні у виконанні легендарного рокера Андрія Макаревича. Кожен знайде щось на свій смак. Але про все по порядку.

Lviv Fashion Week
Коли: 29 жовтня - 1 листопада.
Де: Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького (вул. Любінська, 168), готелі Astoria (вул. Городоцька, 15), George (пл. Міцкевича, 1), торгова галерея «Опера Пасаж», Леополіс-хол (пр. Свободи, 27), «Ринок зброї під Арсеналом» (вул. Підвальна, 5).
Квитки: у більшості локацій – вхід вільний або за запрошеннями, квиток на покази в аеропорту – 200-500 грн.


Львівський тиждень моди приваблює українських та зарубіжних дизайнерів. Фото: ufest.in.ua.

Тиждень моди у Львові має солідну історію – він проходитиме 16-ий раз! Показати свою майстерність та нові колекції приїздять не лише вітчизняні дизайнери, а й гості з інших країн. Глядачі побачать модні тенденції весни-літа 2016, левову частку показів матимуть колекції «ready-to-wear».
Крім того, відбудеться презентація книжки Зеновії Транко «Мода в Україні ХХ століття», а також лекції від fashion-критика Зої Звиняцківської, мистецтвознавця та експерта Best Fashion Awards Мирослава Мельника, директора Міланської академії стилю Джані Фонтана.

Андрій Макаревич та Yiddish Jazz
Коли: 8-9 листопада
Де: Національний театр опери та балету
Квитки: 300-2500 грн.
Легендарний музикант та засновник рок-гурту «Машина часу» Андрій Макаревич візьме участь у цікавому проекті «Ідиш джаз», під час якого звучатимуть пісні на ідиш, а також українською та російською мовами. За словами музиканта, на цей проект його надихнули євреї в еміграції, їхня музична культура і мова, яка зникає.

Андрій Макаревич співатиме у Львові на ідиші. Фото: Марини Левицької (afisha.vash.ua).

«Моя бабуся розмовляла на ідиші, але мені здається, що скоро ця мова буде зовсім забута. Сумно, коли зникає мова, з якою пов‘язана величезна частина культури цілого народу», - сказав Андрій Макаревич.

Фестиваль свічок
Коли: 13-15 листопада
Де: площа Музейна (неподалік від Домініканського собору).
Квитки: безкоштовно.
Пізня осінь – найкращий час для такого фестивалю, який має на меті темні і холодні вулиці перетворити на затишні і освітлені. У вікнах навколишніх осель запалять сотні маленьких вогників, які перенесуть домашню атмосферу і тепло на площі. А там працюватимуть ковалі, які виготовлятимуть гігантські підсвічники, та майстри, які навчатимуть усіх охочих працювати з воском, виготовляти свічки та декорувати їх.


У холодну листопадову ніч гостей фестиваю зігріватимуть свічки. Фото: автора.

Організатори свята, а це Львівська свічкова мануфактура, дуже вдало підібрали місце, адже Музейна площа – місце старовинне та атмосферне. Думаю, якщо побачити її, освітленою сотнями теплих мерехтливих вогників, враження будуть незабутніми.

Ніч у Львові
Коли: 13-15 листопада.
Де: площа Ринок, музеї, храми, театри міста.
Квитки: безкоштовно.
Мабуть, це найочікуваніший фестиваль листопада. Коли, як не вночі, можна найкраще відчути та збагнути атмосферу середньовічного міста…


Протягом "Ночі у Львові" будуть проводитися екскурсії величними місцевими храмами. Фото: автора.


Під час фестивалю заплановано багато заходів: фаєр-шоу, театральні вистави, виступи артистів на вулицях, нічні екскурсії музеями, театрами, храмами та підземеллями. Родзинка фестивалю – театралізована екскурсія на вежу Львівської ратуші, з якої відкривається неперевершена панорама площі Ринок та навколишніх соборів.
Також у програмі майстер-класи, вечірки джазу і танго, нічний шопінг, літературні читання та різноманітні майстер-класи.


Просто на вулицях міста відбуватимуться театралізовані дійства. Фото: ot-ot.lviv.ua.

 

До речі, до 15 листопада можна відвідати Софіївський парк в Умані, насолодитися його осінніми пейзажами та почути його легенди.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую