ye-logo.v1.2

У Хмельницькому після сутички із конвоїрами помер 30-річний засуджений

Кримінал 3572
Наразі з’ясовуються усі обставини для подальшого розслідування
Наразі з’ясовуються усі обставини для подальшого розслідування. Фото: korrespondent.net

У загиблого діагностували внутрішньо-черепну травму.

Увечері 21 жовтня під час конвоювання із Хмельницького слідчого ізолятора до виправної колонії, 30-річний засуджений почав чинити опір двом працівникам пенітенціарної служби та наносити їм тілесні ушкодження. Як повідомляє прес-служба обласної прокуратури, до нього було застосовано спецзасоби і заходи фізичного впливу.

"Надалі через погіршення самопочуття в’язня було доставлено до медичної частини СІЗО, де він помер. За результатами попереднього судово-медичного дослідження причиною смерті стала внутрішньо-черепна травма голови", - йдеться у повідомленні.

Слідчим відділом прокуратури Хмельницької області за вказаним фактом можливого заподіяння працівниками пенітенціарної установи смерті засудженому при перевищенні ними меж необхідної оборони розслідується кримінальне провадження за статтею 118 Кримінального Кодексу України. Наразі на місці події працює група слідчих прокуратури, з’ясовуються усі обставини для подальшого об’єктивного розслідування.

Крім того, Хмельницьким міськвідділом міліції розпочато кримінальне провадження за частиною 2 статті 342 та частиною 2 статті 345 Кримінального Кодексу України щодо опору зазначеним працівникам правоохоронного органу та заподіяння їм тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням ними службових обов’язків.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую