ye-logo.v1.2

ОПОРА: порушення на Хмельниччині не вплинули на результати виборів

Вибори 6018

Громадські активісти і правоохоронці розповіли про основні порушення у день виборів.

Як повідомив координатор кампанії спостереження Громадянської мережі ОПОРА Андрій Попик, місцеві вибори на Хмельниччині пройшли досить спокійно, без системних порушень. Були поодинокі випадки псування та фотографування бюлетенів, спроби винести їх із дільниці, організований підвіз виборців на дільниці, поломку скриньки для голосування, ведення агітації у день виборів тощо.
«Були незначні технічні проблеми, які не позначилися на волевиявленні громадян цікаві речі. Наприклад, у селі Кам'янка Ізяславського району під вечір зрозуміли, що одна кандидатка вписана у бюлетені під дівочим прізвищем, а не під тим, яке має зараз за паспортом. Комісія склала акт, але вирішила, що можна продовжувати голосування. У селі Каштанівка Кам'янець-Подільського району кандидати у депутати у сільраду були розміщенні в хаотичному порядку, а не згідно з законодавством, але ці бюлетені теж визнали дійсними», - розповів Андрій Попик.


Інформацією про правопорушення поділилися і правоохоронці. Як повідомив  заступник начальника управління громадської безпеки УМВС України в Хмельницькій області Валентин Білянський, охорону порядку у день виборів на Хмельниччині забезпечували 1726 правоохоронців, 1327 представників громадських формувань і 606 працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій.
У день виборів до правоохоронних органів надійшло 39 повідомлень (за весь період виборів – 135 повідомлень), за двома фактами внесені відомості до єдиного реєстру досудових розслідувань. Один випадок стався у Хмельницькому, коли спостерігачка намагалася проголосувати за себе і за свого онука, який зараз у Португалії. Другий випадок трапився у Летичівському районі, де чоловік, який перебуває на обліку у лікаря-психіатра, прислав СМС-повідомлення начальнику райвідділу міліції, що він підірве одну із дільниць. Людей евакуювали, все обшукали, вибухівки не знайшли, але «жартівника» швидко виявили.


«Ми були готові до різного розвитку подій, але все пройшло спокійно. Були поодинокі порушення, які не носили системний характер, і не вплинули на результати виборів», – повідомив Валентин Білянський.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую