ye-logo.v1.2

У театрі Старицького поділилися враженнями про гастролі у зоні АТО

Культура 4755
Вистава "Кайдашева сім
Вистава "Кайдашева сім'я". Фото: надане театром

Колектив повернувся зі сходу країни буквально за кілька днів до відкриття нового сезону

Нагадаємо, що трупа Хмельницького обласного академічного музично-драматичного театру ім. М. Старицького їздила з гастролями у зону АТО. Колектив показав вистави у трьох містах: Артемівську, Краматорську і Костянтинівці. І переконався, що туди варто їхати на триваліші гастролі.


Театр провів "на валізах" п'ять днів.

«Гастролі були організовані не дуже вдало. В Артемівську на афішах переплутали вистави, довелося переклеювати їх за кілька годин до вистави. В Краматорську мешканці міста дізналися про наш приїзд лише за годину до вистави, а тому було не багато глядачів, - розповідає художній директор театру Анатолій Пундик. - Зате у Костянтинівці, де до нашого приїзду добре підготувалися, був повний зал. Так усім настільки сподобалося, що запросили нас на гастролі. Можливо, у травні наступного року ми їх організуємо».


Серед глядачів були місцеві мешканці та військові.

На думку Анатолія Пундика, їхати у східні регіоні з виставами потрібно, адже там люди потребують уваги, серйозної і відвертої розмови, якою і є хороша вистава. Головне — не везти туди «дурничку з національним колоритом».


Молодь охоче фотографувалася з нашими акторами.

«Я збирала відгуки у глядачів, вони дуже добре реагували, часто намагалися відповідати українською мовою, хоча я до них говорила російською. Говорили, що вистава дуже сподобалася, що отримали велике емоційне задоволення, висловлювали побажання, щоб до них частіше приїздили, - розповідає керівник літературно-драматичною частиною театру Марина Бортник-Гулевата. - А у тих містах, де було мало людей, глядачі дуже засмучувалися, що їх не попередили завчасно, казали, що тоді було б значно більше людей, був би повний зал!».
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую