ye-logo.v1.2

Поки чиновники визначають межі заповідників Хмельниччини, землю забудовують

Суспільство 2703
На колегії ОДА обговорили екологічні проблеми
На колегії ОДА обговорили екологічні проблеми. Фото: автора

Екологи області працюють над тим, щоб створити ще один національний природний парк - “Верхнє Побужжя”.

На Хмельниччині досі не можуть визначити межі заповідників. Лише 23,68 відсотка від усіх обєктів природно-заповідного фонду винесено в натуру. Як зазначив голова облдержадміністрації Михайло Загородний на засіданні колегії, це не дає можливості забезпечити належну охорону заповідних земель.

“Люди бажають отримати заповідні землі, маємо через це зараз численні судові тяжби. Потрібно, аби керівники районів, залучивши громадськість, посилили роботу щодо охорони місць природно-заповідної мережі”, - сказав очільник області.

Про вкрай незадовільний стан дотримання законодавства в частині функціонування заповідників звітують і в департаменті екології та природних ресурсів облдержадміністрації. Усього в структурі природно-заповідного фонду області нараховується 522 об'єкти, загальною площею 312,638 тисячі гектарів.

“Торік за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища виготовлено проектну документацію з організації і встановлення меж 16 об'єктів природно-заповідного фонду у Віньковецькому, Дунаєвецькому і Шепетівському районах, загальною площею 2,22 тисячі гектара, - зазначив заступник директора департаменту Андрій  Мартинов. - Відповідно до вимог європейського суспільства, площа заповідності на 1 січня 2021 року має становити 28,5 відсотка. Зараз цей показник — лише трохи більше 15 відсотків”.

За словами Андрія Мартинова, у департаменті працюють над тим, щоб створити третій національний природний парк “Верхнє Побужжя”. Уже розроблено схему парку, який має охоплювати 108 гектарів на території Деражнянського, Летичівського, Старокостянтинівського, Красилівського, Волочиського, Хмельницького районів. Його унікальність полягає у збереженні 19 видів рослин Червоної книги, 37 регіональних рідкісних видів, 17 видів фауни, які занесені до Європейського Червоного списку.

Нагадаємо, цього року Президент збільшив межі "Антонінського парку" у Красилівському районі на 4,55 гектара.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую