ye-logo.v1.2

У Хмельницькому суд оштафував двох продавців підпільної горілки

Кримінал 1728
Горілку розливали у гаражі
Горілку розливали у гаражі. Фото: dn.depo.ua

Змішаний із водою етиловий спирт розливали у ПЕТ-пляшки у гаражі і збували оптом.

Як повідомили у прокуратурі, приватний підприємець, маючи ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, вирішив на цьому незаконно підзаробити. Він орендував у місті Хмельницькому гараж, в якому змішував із водою етиловий спирт і розливав цю суміш у ПЕТ-пляшки. Надалі збував її оптовим покупцям. 

“Усього «підприємливий» хмельничанин упродовж липня-вересня поточного року реалізував 245 л нелегальної горілки на суму 7840 грн., та ще понад 1280 л на 41 тис. грн. у нього виявлено і вилучено працівниками підрозділу ДФС в області”, - повідомляє прес-служба прокуратури.

У ході слідства було встановлено, що одним із його постійних закупників був житель Ярмолинецького району, котрий продавав цей алкогольний напій під виглядом горілки своїм односельчанам.

Судом затверджено угоди, укладені згідно з Кримінальним процесуальним кодексом України між двома обвинуваченими і представником прокуратури Хмельницької області, про визнання винуватості у вчиненні ними кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 204 КК України – "Незаконне зберігання з метою збуту та збут незаконно виготовлених алкогольних напоїв". За вироком суду у межах санкції приватному підприємцеві призначено покарання у виді 20 400 гривень штрафу, а збувачеві – 17 000 гривень  штрафу, з конфіскацією у них незаконно виготовленої продукції та відповідного обладнання.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую