ye-logo.v1.2

Вибори до Хмельницької міської ради: кількість мандатів вже відома (ІНФОГРАФІКА)

Вибори 11814
У Хмельницькій міській раді наступного скликання будуть працювати 42 депутати з шести політичних сил.
У Хмельницькій міській раді наступного скликання будуть працювати 42 депутати з шести політичних сил.. Фото: автора

Хмельницька міська виборча комісія оголосила попередні результати виборів до Хмельницької міської ради.

Отож, за волевиявленням хмельничан, до міської ради пройшли представники шести політичних партій. Найбільшу кількість голосів здобуло Всеукраїнське об’єднання «Свобода» - 15649. Друге місце дісталося «Об’єднанню «Самопоміч», за яке проголосували 13680 хмельничан. «Бронза» дісталася «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» - 10688 голосів. За партію «За конкретні справи» проголосували 10279 хмельничан, а за «Батьківщину» 9260. Шостою партією стала «Поруч», за яку проголосували 5902 виборці. Менше, ніж 0,5 відсотка для потрапляння до міської ради не вистачило «Українському об’єднанню патріотів – УКРОП».


Результати виборів до Хмельницької міської ради. Протокол комісії.

«Після затвердження попередніх результатів до міської ради, ми працюємо над встановленням результатів виборів до Хмельницької обласної ради, - каже заступник голови виборчої комісії Віталій Швед. – Як тільки передамо результати до обласної виборчої комісії, тоді приступимо до визначення поіменних списків кандидатів до Хмельницької міської ради, які за підсумками виборів отримають мандат. Думаю, це буде вже завтра, 30 жовтня».

Отож, поки достеменно невідомо, хто саме став депутатом Хмельницької  міської ради. Натомість, у комісії вже порахували кількість мандатів, які здобули партії, що подолали 5% бар’єр. «Свобода» матиме в раді 10 депутатів, «Самопоміч» на одного менше. «Порошенківці» отримали сім мандатів, а «За конкретні справи» та «Батьківщина» - по шість. Партія «Поруч» матиме чотирьох обранців.


Ось так розподілилися мандати в Хмельницькій міській раді за підсумками виборів 25 жовтня 2015 року.


Нагадаємо, на виборах міського голови Хмельницького перемогу здобув представник «Свободи» Олександр Симчишин, за якого проголосували 21554 хмельничанина. Друге місце з 21016 підтримкою посів самовисуванець  Костянтин Чернилевський. Саме ці двоє кандидатів вийшли до другого туру, який відбудеться 15 листопада.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую