ye-logo.v1.2

У Красилівському районі відреставрували монумент на могилі, де лежать понад 200 воїнів-визволителів

Суспільство 2242
Пам
Пам'ять полеглих вшанували хвилиною мовчання і покладанням квітів та лампадок. Фото: krasylivrada.km.ua

Пам'ятник урочисто відкрили з нагоди святкування 71-ї річниці визволення України від нацистських окупантів.

Учора, 28 жовтня, у селі Западинці Красилівського району відбулося урочисте відкриття реконструюваного пам’ятника на братській могилі воїнів, що загинули влітку 1941 року та під час визволення села в березні 1944 року. Пам'ять полеглих вшанували хвилиною мовчання і покладанням квітів та лампадок.

“Під меморіалом поховано понад 200 чоловік 10 національностей. У 1955 році було встановлено надгробні плити з 40 прізвищами загиблих, через 18 років плити змінили на гранітні і додали ще 20 нових прізвищ. У 1987 році гранітні плити замінили на дюралеві і додано ще 25 нових прізвищ. Сьогодні на плитах викарбувані прізвища 114 воїнів, які загинули на території Западинської сільської ради”, - повідомили у районній раді.

Почесне право відкрити відреставрований меморіал надали родичам загиблого воїна Павла Гончарука. Подружжя Мисечків щорічно приїжджає на братську могилу, вони ж і надали спонсорську допомогу на виготовлення меморіальних плит.

Після урочистого відкиття пам’ятника, керівники району жителю села Баглайки Івану Стецюку вручили медаль “70 років визволення України від фашистських загарбників”.

Монумент відреставрували за кошти родичів одного із загиблих

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую