ye-logo.v1.2

Хмельницькі бізнесмени накупили іноземних товарів на 3 мільярди гривень, найбільше — в Польщі

Економіка 1876
Польські партнери продавали запасні запчастини до автомобілів
Польські партнери продавали запасні запчастини до автомобілів. Фото: ubr.ua

Основу структури імпорту склали промислові вироби, сільськогосподарська техніка та нафтопродукти

За 9 місяців цього року Хмельницькою митницею ДФС оформлено 148 тисяч тонн різноманітних імпортних товарів, їх вартість становить 2,7 мільярда гривень. Як повідомляють у фіскальній службі, здебільшого бізнесмени області завозили товари з країн Євросоюзу та Китаю. Основу структури імпорту склали промислові вироби, сільськогосподарська техніка та нафтопродукти тощо.

“Найбільшим постачальником іноземної продукції була сусідня Польща, звідки імпортовано товарів на суму майже один мільярд гривень, що складає 20 відсотків від вартості всього імпорту. Польські партнери протягом січня-вересня в основному продавали подолянам синтетичний лінійний поліетилен для потреб виробництва, запасні частини до автомобілів, промислові та побутові товари”, - повідомляють у прес-службі відомства.

Одним із основних стратегічних імпортерів області є також Німеччина, звідки ввезено на терени нашої області різноманітної продукції на суму понад 600 мільйонів гривень. Це здебільшого сільськогосподарські машини та частини до них та промислові  товари.

Загалом підприємці Хмельниччини протягом 9 місяців поточного року імпортували товари з понад 50 країн світу. Великобританія, Угорщина, Латвія та Литва поставляли подолянам нафту та нафтопродукти; Італія, Франція, Австрія та Бельгія – промислове обладнання; промислові товари ввозили з Румунії, Чехії та Китаю.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую