ye-logo.v1.2

У Хмельницькому почне функціонувати оперний театр

Культура 4394
Опера "Тоска" зібрала у залі аншлаг
Опера "Тоска" зібрала у залі аншлаг. Фото: зі сторінки Хмельницької обласної філармонії у Фейсбуці

Опери та оперети стануть невід'ємною частиною репертуару філармонії.

У Хмельницькому хочуть поєднати оперний театр і філармонію. Зводити окреме приміщення поки що не планують: головне - наповнити репертуар та внести деякі зміни до назви і статуту. Подільська опера і філармонія почне функціонувати повноцінно вже наступного року.

“Ми хочемо, щоб опера стала невід'ємною частиною репертуару філармонії. Адже у час ринкових відносин мусимо бути конкурентноздатними, не розпорошувативатись на дешевизну і втілювати у життя творчі ідеї, тим паче, що працювати є кому”, - пояснює директор Хмельницької обласної філармонії Олександр Драган. 

За його словами, щоб у Хмельницькому функціонував оперний театр, не потрібно нічого будувати чи реконструювати. І найголовніше — не треба додаткових витрат з бюджету. Лише внести зміни до штатного розпису та внутрішнього статуту філармонії. Усе можна вирішити на рівні обласної ради з погодженням від Міністерства культури. Судячи з досвіду вистав, хмельничанам така ідея прийдеться до душі.

“Три роки тому у нашій філармонії зіграли оперу “Запорожець за Дунаєм”, був повен зал глядачів. Нещодавно поставили шедевр світового музичного театру “Тоска”, теж зібрали аншлаг. Багато людей не змогли потрапити на виставу, тому плануємо її повторити”, - розповідає директор філармонії.

Проте, за словами Олександра Драгана, навіть без зміни назви і статуту опера все одно стане частиною репертуару філармонії. Великі надії покладають на симфонічний оркестр, солістів і диригента Тараса Мартиника, який має досвід роботи в Донецькому академічному театрі опери та балету. У Хмельницькому уже запланували наступного року поставити опери “Назар Стодоля” Костянтина Данькевича,  “Катерину” Миколи Аркаса, оперету “Летюча миша” Йоганна Штрауса та багато іншого.

Наступного року у репертуарі чекайте опери й оперети

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую