ye-logo.v1.2

Хмельницька міська рада: озвучено партії, які вже домовляються про «більшість»

Вибори 5031

«Свобода» домовилася з «Батьківщиною» та веде переговори із «Об’єднанням «Самопоміч»?

Вчора на засіданні хмельницької Ради Майдану заслухали кандидатів на посаду Хмельницького міського голови, які вийшли до другого туру, Олександра Симчишина та Костянтина Чернилевського. Очікувалося, що між кандидатами відбудуться дебати, та вийшло дещо інакше.

Спочатку обом претендентам запропонували підписати меморандум про прозору раду з додатком, в якому безліч пунктів, які новий міський голова має виконати. А потім надали слово кожному та поставили запитання.

Обидва кандидати переважно говорили  про те, як вони пройшли виборчий процес у першому турі та коротко зачепили питання майбутнього. Так, Олександр Симчишин заявив, що при призначенні начальників міських управлінь потрібно проводити прозорі конкурси, прислухаючись до думки не лише працівників цієї галузі, а й громади.  Костянтин Чернилевський говорив, що продовжуватиме вести ту роботу, яку почав ще 11 місяців тому, коли став виконуючим обов’язки міського голови.

Щодо політики, то не обійшлося без дещо несподіваних заяв. «Є рішення бюро міської організації ВО «Батьківщина» про мою підтримку в другому турі й про те, що ми з «Батьківщиною» працюємо разом, - заявив «свободівець» Олександр Симчишин. – Шість депутатів має «Батьківщина». Ми («Свобода», яка на виборах до Хмельницької міської ради здобула 10 мандатів – прим.авт.) ведемо консультації з «Самопоміччю». Немає поки остаточно рішення, але це теж успішні консультації. У них 9 депутатів. І ми ведемо мову, щоб в місті сформувати сталу більшість».

А ось Костянтин  Чернилевський, який «штурмує» крісло мера, як самовисуванець, зазначив, що його пропозицією до депутатів  буде наступне: «Політичні прапори залишайте в політичних офісах. Зайшли в міську раду – працюємо виключно на користь територіальної громади міста Хмельницького».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую