ye-logo.v1.2

Санаторії Сатанова скаржаться на завищену вартість тарифів з водопостачання

Економіка 5326
«Арден Палац» зможе привабити на Хмельниччину туристів з інших країн
«Арден Палац» зможе привабити на Хмельниччину туристів з інших країн. Фото: з архіву

“Курорт Еко Сервіс” звинуватили у зловживанні монопольним становищем.

Через проведення реконструкції “Арден Палацу” у Сатанові  завищили вартість тарифів з надання послуг водопостачання холодної води та водовідведення. Від цього потерпають місцеві заклади санаторно-оздоровчого типу, яким доводиться збільшувати вартість путівок. У справу втрутився Антимонопольний комітет.

“Заклади санаторно-оздоровчого типу смт Сатанів звернулися щодо дій ПП “Курорт Еко Сервіс”, які полягали у зловживанні монопольним становищем на ринку водопостачання та водовідведення на території курорту державного значення “Сатанів”, - повідомляє прес-служба  Хмельницького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

Уже відбулися слухання у цій справі: укладаючи договори на надання послуг водопостачання холодної води та водовідведення, підприємство “Курорт Еко Сервіс” не включило до них суттєві умови, передбачені Типовим договором. Зокрема, деякі зобов’язання виконавця та розділ про тарифи на послуги. Як повідомили в Антимонопольному комітеті,  підприємство завищило вартість тарифів через нерівномірний розподіл витрат.

За словами директора оздоровчого комплексу “Поділля” завищені тарифи на послуги водопостачання та водовідведення суттєво впливають на вартість путівок, а цей санаторій є найбільшим споживачем води.  Директор ПП “Курорт Еко Сервіс” визнав, що договори не відповідали вимогам чинного законодавства. Тарифи завищені через проведення реконструкції головного підприємства – “Арден Палацу” та значних витрат на розробку родовищ, виготовлення проектної документації, отримання ліцензій.

Як зауважив голова відділення Віталій Олуйко, штрафні санкції Антимонопольний комітет не застосовуватиме, оскільки це лише погіршить ситуацію, проте рекомендуватиме підприємству припинити дії з ознаками порушень законодавства про захист економічної конкуренції.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую