ye-logo.v1.2

Хмельницьку АЕС перевіряють експерти з різних країн світу

Суспільство 1942
ВАО АЕС діє незалежно від державних і регулюючих органів та працює виключно від імені та в інтересах своїх членів – атомних електростанцій
ВАО АЕС діє незалежно від державних і регулюючих органів та працює виключно від імені та в інтересах своїх членів – атомних електростанцій. Фото: xaec.org.ua

Діяльність підприємства вивчатимуть за одинадцятьма напрямками впродовж двох тижнів.

Минулого тижня, 6 листопада, на Хмельницькій АЕС розпочалась перевірка, яку здійснюють експерти Всесвітньої асоціації операторів атомних електростанцій (ВАО АЕС). До 21 листопада діяльність підприємства вивчатимуть за одинадцятьма напрямками: організаційна структура, експлуатація, ремонт, інженерна підтримка, врахування досвіду експлуатації, радіаційний захист, аварійна готовність, пожежна безпека, хімія та підготовка персоналу.

Як повідомляють у прес-службі електростанції, до участі у партнерській перевірці залучено фахівців ядерної галузі із Московського та Атлантського регіональних центрів ВАО АЕС. До команди партнерської перевірки увійшли експерти з Угорщини, Чехії, Росії, Болгарії, Вірменії, ПАР, Індії, Китаю, Англії та України за відповідними напрямками роботи.

Керівник команди Іштван Радноті наголосив, що основною місією експертів є не перевірка, а саме обмін досвідом між фахівцями галузі. Суть партнерських перевірок полягає у періодичній оцінці того стану безпеки експлуатації, якого досягла атомна станція, щоб виробити рекомендації щодо подальшого поліпшення. Такі масштабні перевірки проходять на АЕС раз на чотири роки.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую