ye-logo.v1.2

Нові міські ради Хмельниччини: такі чудові, різнокольорові

Вибори 4433
У шести містах обласного значення найбльше буде представників президентської партії
У шести містах обласного значення найбльше буде представників президентської партії . Фото: автора

У шести містах обласного значення, в яких обирали міські ради, лише у двох переміг «Блок Петра Порошенка «Солідарність». В решті чотирьох – інші партії тріумфатори.

Вже два тижні минуло, як в Україні відбулися чергові місцеві вибори. Та результати (поіменні) поки що не всюди відомі. Адже не всі кандидати, які були обрані до тієї чи іншої ради,  визначилися, де вони працюватимуть на громадських засадах. Однак, відома вже кількість мандатів, які здобули учасники перегонів.

У шести містах Хмельниччини обласного значення виборці обрали собі нові міські ради. І всюди, фактично, результати різні.

Так, у Кам’янці-Подільському  перемогла влада партія – «Блок Петра Порошенка «Солідарність», яка здобула вісім мандатів. На два менше – шість, отримали «Свобода» та «Батьківщина». Взагалі в Кам’янець-Подільській міській раді 36 депутатів представлятимуть 9 політичних сил! Окрім лідерів, у раді будуть по три представники від партії «За конкретні справи», Радикальної партії Олега Ляшка, «Українського об’єднання патріотів – УКРОП», «Рідного міста». Ще двоє депутатів будуть від «Відродження» та Народної партії.

У Нетішині до міської ради пройшли сім політичних сил, між якими розподілять 34 мандати. І десять з них (майже третина) дістанеться представникам «Волі». По 5 депутатів матимуть у міськраді «Свобода», «Громадський рух «Народний контроль» та «Блок Петра Порошенка «Солідарність». Від «Батьківщини» буде четверо депутатів, троє від партії «За конкретні справи» та двоє від «УКРОПу».

У Славуті перемогла «Батьківщина», яку представлятимуть вісім обранців. Інші 26 мандатів розподілилися наступним чином: «Блок Петра Порошенка «Солідарність» - 6, «Об’єдання «Самопоміч» - 5, «За конкретні справи» та «Свобода» - по 4, Радикальна партія Олега Ляшка - 3, «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» та «Громадський рух «Народний контроль» - по 2.

У Шепетівці, де нова міська рада налічувати 34 депутати, найбільше представників буде від Аграрної партії та «Свободи» - по сім. На одного менше буде в партії Порошенка. По три мандати здобули партія Ляшка, «Самопоміч», «Батьківщина» та «За конкретні справи». Ще двоє депутатів представлятимуть «Силу громад».

У Старокостянтинові, як і в Кам’янці-Подільському, в раду увійшли 9 політичних сил, між яким розподілять 34 мандати. Найбільше – шість, від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність», ще п’ятеро – від «Сили людей». «Свобода» та «Батьківщина» отримали по чотири мандати. По три депутати в раді матимуть Аграрна партія України, «Українського об’єднання патріотів – УКРОП», «Опозиційний блок», «Відродження» та «За конкретні справи».

У Хмельницькому, як відомо, «Свобода» матиме в раді 10 депутатів, «Самопоміч» на одного менше. «Порошенківці» отримали сім мандатів, а «За конкретні справи» та «Батьківщина» - по шість. Партія «Поруч» матиме чотирьох обранців.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую