ye-logo.v1.2

Ціни «впали» на три відсотки?

Економіка 2328
Якщо глянути на офіційні дані управління статистики, то в квітні ціни зросли майже на 18%, а ось у жовтні була рекордна для цього року дефляція в 3 відсотки,
Якщо глянути на офіційні дані управління статистики, то в квітні ціни зросли майже на 18%, а ось у жовтні була рекордна для цього року дефляція в 3 відсотки,. Фото: автора

У жовтні індекс споживчих цін на товари та послуги на Хмельниччині склав 97%.

У Головному управлінні статистики в Хмельницькій області оприлюднили дані щодо ситуації на споживчому ринку в жовтні. І, виявляється, що минулого місяця на Хмельниччині буда дефляція – ціни, в порівнянні з вересневими, «впали», в середньому, на три відсотки.

Серед продуктів харчування подешевшали м’ясо та риба (на 1,7 та 2,2 відсотки відповідно), а також олія (1,4%) та фрукти (2,1%). Натомість суттєво подорожчали тваринні жири (11,9%), яйця (11,2%) та цукор (9%).

Дефляцію на споживчому ринку спричинило сезонне зниження ціни на газ, що використовується для індивідуального опалення або комплексного споживання – блакитне паливо стало дешевшим, у середньому, на 34,3%.

В Україні ж в жовтні порівняно з вереснем ціни в середньому знизилися на 1,3%. Нагадаємо, що жовтень не перший місяць, коли в області була зафіксована дефляція. У липні індекс споживчих цін становив 99,4%, а в серпні 99,7%.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую