ye-logo.v1.2

Реанімаційне відділення Хмельницької міської лікарні оновили на сім мільйонів гривень

Здоров'я 9682
Відтепер важко хворих хмельничан лікуватимуть у реанімаційному відділенні, оснащеному сучасним обладнанням
Відтепер важко хворих хмельничан лікуватимуть у реанімаційному відділенні, оснащеному сучасним обладнанням. Фото: автора

Відтепер у відділенні реанімації стало на шість ліжок більше, кожне з яких оснащене сучасною апаратурою.

Новеньке обладнання для міської лікарні постачали передові фірми світу. Закуплену апаратуру привезли з США, Німеччини, Австрії, Швейцарії, Японії, Литви, Польщі, Туреччини й України. Сьогодні, 12 листопада, відбулося урочисте представлення реанімаційного обладнання.

“Раніше хворі лікувалися в реанімаційному відділенні, де було лише шість ліжок, а обладнання було застарілим. Тепер є ще шість, оснащених сучасною апаратурою, - розповідає головний лікар Хмельницької міської лікарні Володимир Розгонюк. - Нові ліжка працюють в автономному режимі — нічого не треба переносити, як ми робили до цих пір”.

Кожне ліжко оснащене індивідуальною апаратурою.

Ліжка забезпечені моніторами інвазивної характеристики, які дають показники в режимі онлайн, шприц-пульсами, відсмоктувачами, апаратами для нагріву, апаратами штучної вентиляції легень, пульсоксіметрами. Крім цього, реанімація поповнилася електрокардіографом та дефібрилятором.

“Те, що може здаватися дрібницею в повсякденному житті, у реанімації має надзвичайно важливе значення. До прикладу, апарат для підігріву розрахований на підігрів лікарських засобів, розчинів або крові. Як відомо, кров зберігається в холодильнику, де низька температура, - пояснює Володимир Розгонюк. - У нас вона просто грілася або під краном з гарячою водою, або медсестра тримала в руках. Це могло займати годину-півтори. А для хворого у невідкладному стані отримати кров на півтори години раніше — часто питання життя і смерті. Тепер нам не потрібно витрачати час на підігрів. Поки що такий апарат є лише у нашій лікарні”.

Обладнання для реанімації закупили у провідних виробників світу.

Всього у відділення реанімації закупили обладнання на 6 мільйонів 700 тисяч гривень. Гроші на апаратуру виділили з міського бюджету.

“Щоб людину не довести до інвалідності та зберегти їй життя, такі відділення мають розширюватися. Багато хворих втрачають здоров'я саме через недостатню кількість або відсутність належного обладнання, - говорить заступник міського голови Григорій Давиденко. - Реанімаційне відділення міської лікарні не розширювалося останніх 30 років. Деяке обладнання міняли, але кількість ліжок не збільшувалася. Тепер ми додали шість нових ліжок з необхідною апаратурою, і цього ще мало. Будемо далі розширятися”.

У приміщенні, де розташовані нові ліжка, зробити капітальний ремонт.

Як зазначив заступник міського голови, крім обладнання в реанімаційне відділення, цього року для міської лікарні також закупили УЗД апарат експертного класу вартістю 2,5 мільйона гривень, цифровий рентгенапарат за таку ж суму та відкрили операційний блок для травматології.

Нагадаємо, нещодавно у Хмельницьку обласну лікарню закупили шістнадцятизрізовий комп'ютерний томограф японського виробництва "Toshiba" за 10 мільйонів гривень.

Коментарі:

МРТ КТ Хмельницький 18.05.2017 22:49

https://xn----ttbeqkc.xn--j1amh/ Медичний центр МРТ КТ Ультрадіагностика 0671200165 або 654065

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую