ye-logo.v1.2

Пам'ять жертв ДТП хмельничани 15 листопада вшанують автопробігом

Суспільство 2544
Автоколона зупиниться на головній площі міста
Автоколона зупиниться на головній площі міста. Фото: seo-top-news.com.ua

Усіх небайдужих просять приєднатися до поминальної акції.

У неділю, 15 листопада, четвертий рік поспіль Хмельницький приєднається до відзначення Всесвітнього дня пам'яті жертв дорожньо-транспортних пригод. Громадська організація “Хмельницький автолюбительський клуб” влаштовує поминальну акцію — автопробіг, до якого можуть долучитися усі небайдужі. Колона автомобілістів проїде від міського пляжу до головної площі міста, де пам'ять загиблих у ДТП вшанують покладанням квітів, запаленням свічок та хвилиною мовчання.

“Ми хочемо привернути увагу хмельничан до цієї проблеми. Адже щороку збільшується кількість автомобілів на дорозі, молодих водіїв та велосипедистів. І водії, і пішоходи часто нехтують правилами дорожнього руху, що призводить до смертельних аварій. Наша безпека залежить від нас самих. Правил дорожнього руху потрібно дотримуватись, адже це може врятувати життя”, - пояснює голова громадської організації “Хмельницький автолюбительський клуб” Володимир Огойко.

За його словами, 15 листопада о 12 годині усі охочі долучитися до акції мають зібратися на парковці торгового центру “Епіцентр”. Учасників просять мати з собою свічки і квіти. До 12:40 години автомобілісти перемістяться на парковку міського пляжу і звідти вирушать на майдан Незалежності. О 13 годині відбудеться покладання квітів і запалювання свічок. О 13:30 годині пам’ять жертв ДТП вшанують хвилиною мовчання.

В акції візьмуть участь і працівники органів внутрішніх справ, які супроводжуватимуть колону автомобілістів. У поліції наголошують на сумній статистиці наслідків ДТП. З початку року, станом на 11 листопада, на Хмельниччині сталася 481 дорожньо-транспортна пригода, в де загинуло 108 осіб та ще 607 отримали травми.

Як відомо, Генеральна Асамблея ООН у жовтні 2005 року запропонувала країнам-членам і міжнародному співтовариству оголосити третю неділю листопада кожного року як Міжнародний день пам'яті жертв дорожніх аварій. У Хмельницькому впродовж останніх чотирьох років організовує акцію громадська організація “Хмельницький автолюбительський клуб”.
 

Коментарі:

Сергей Стрилецкий 16.11.2015 17:05

Система запобігання аварій #Mobileye - це інтелектуально розвинена система, яка допомагає застерегти водія і уникнути виникнення небезпечних ситуацій на дорозі. - https://www.facebook.com/groups/MobileUA/

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую