ye-logo.v1.2

У Хмельницькому попрощалися з бійцем АТО, який загинув від пострілу однослужбовця

Суспільство 8093
Поховали бійця на Алеї Слави
Поховали бійця на Алеї Слави. Фото: автора

В останню дорогу 28-річного Анатолія Якушка провели зі сльозами на очах, стоячи на колінах.

Сьогодні, 13 листопада, Хмельницький попрощався із загиблим учасником АТО - бійцем 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Анатолієм Якушком. Віддати шану 28-річному військовослужбовцю прийшли рідні, друзі, небайдужі хмельничани, представники влади. В останню дорогу бійця провели, стоячи на колінах. Прощались з молодим чоловіком, який добровольцем пішов воювати, не стримуючи сліз.

“В останню дорогу проводжаємо героя - хмельничанина, який свідомо пішов захищати суверенітет та незалежність України. Звичайно, це неправильно, коли батьки ховають сина, коли діти втрачають батька. Але не ми розпочали цю війну. Втрачаємо кращих, пам'ять про них буде вічною”, - сказав заступник Хмельницького міського голови Григорій Давиденко.

Хмельничани схилили голови перед загиблим

“Анатолій пішов служити у зону АТО кілька місяців тому. Він завжди був патріотом, думав про інших і пішов до війська, щоб захищати рідну землю”, - розповів товариш загиблого, командир взводу 54-ї окремої механізованої бригади Владислав Щавінський.

Непоправна втрата для батьків, які провели сина в останню дорогу

Як розповіли побратими Анатолія Якушка, він загинув на Луганщині. Однак, смертельний постріл був випадковим — під час навчання. Натиснув на курок автомата не ворог, а командир відділення. Через трагічний збіг обставин Анатолій саме зняв бронежилет.

“Під час заняття з тактичної підготовки командир відділення показував вправу для виконання і випадково приєднав до автомата заряджений магазин. Анатолій потрапив під лінію вогню. Перед тим зняв бушлат і бронежилет. Зараз цей командир відділення перебуває в ізоляторі”, - пояснив командир батареї 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Максим Пишняк.

Поховали Анатолія Якушка на Алеї Слави у Хмельницькому. У нього залишилась дружина і маленький син.

Небайдужі принесли квіти

Анатолій пішов на війну добровольцем

Прощались з бійцем на головній площі міста

В останню дорогу військового провели, стоячи на колінах

В Анатолія залишився маленький син

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую