ye-logo.v1.2

На оздоровлення довкілля бізнесмени Хмельниччини спрямували понад 14 мільйонів гривень

Економіка 1944
Екоризиковані підприємства сплатили податок
Екоризиковані підприємства сплатили податок . Фото: volynpost.com

Завдання місяця зі сплати екологічного податку уже виконали на 128 відсотків.

Як повідомляють у фіскальній службі, з початку 2015 року екоризикові підприємства Хмельницької області спрямували до бюджетів усіх рівнів 14,5 мільйона гривень екологічного податку. Із загальної суми держбюджет отримав 2,9 мільйона гривень, а скарбниці місцевих громад – 11,7 мільйона гривень.

Фахівці обласної фіскальної служби відзначають, що протягом листопада платниками краю уже перераховано 3,4 мільйона гривень екологічного податку. Наразі завдання місяця уже виконано на 128 відсотків.

«Бюджетна активність платників екологічного податку подільського краю пояснюється багатьма факторами, в першу чергу це розуміння того, що у такий спосіб можна компенсувати негативний вплив шкідливих та небезпечних факторів на місцеву екосистему. Адже екологічний податок є основним джерелом фінансування заходів, спрямованих на захист навколишнього середовища та раціональне використання природних ресурсів», - наголосив заступник начальника Головного управління ДФС у Хмельницькій області Вячеслав Семенюк.

Нагадаємо, відповідно до статті 240 Податкового кодексу України платниками екологічного податку є суб'єкти господарювання, юридичні особи, що не провадять господарську (підприємницьку) діяльність. Також екологічний податок сплачують бюджетні установи, громадські та інші підприємства, організації, постійні представництва нерезидентів, під час діяльності яких на території України: здійснюються викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря; у водні об'єкти; утворюються радіоактивні відходи; а також тимчасово зберігаються радіоактивні відходи їх виробниками понад установлений в ліцензії строк.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую