ye-logo.v1.2

Хмельницький “Правий сектор” поїхав блокувати Крим

Суспільство 4939
Бійці "Правого Сектору" з Хмельниччини поїхали на продовольчу блокаду Криму
Бійці "Правого Сектору" з Хмельниччини поїхали на продовольчу блокаду Криму. Фото: автора

Це вже друга ротація бійців 7-го батальйону добровольчого українського корпусу “Правого сектору” в селище Чонгар Херсонської області.

Сьогодні, 17 листопада, команда хмельницького обласного осередку “Правого сектору” вирушила на південь України перекривати транспортне сполучення з Кримом. За словами командира 7-го батальйону добровольчого українського корпусу (ДУК) “Мирного”, акція безстрокова і полягає у продуктовій і ресурсній блокаді окупованого Криму.

“Це не обмеження для місцевих людей, щоб вони взагалі нічого не ввозили. Блокада стосується автомобілів, які хочуть ввезти більше 50 кілограмів продуктів на територію півострова, - розповідає командир із позивним “Мирний”. - Обмеження на ввіз в Крим продовольства винесли представники кримсько-татарського Меджлісу. Ми ж вирішили, що їм потрібно допомогти. Щоб було все максимально законно, з нами на постах присутні представники поліції, служби безпеки, 25 військово-десантна бригада”.

Мирний: часто виникають провокаційні ситуації, коли люди, які їдуть Крим, проти обмежень.

Члени “Правого Сектору” наголошують, що акція насамперед організована, щоб скоротити потік фінансування для людей, які наживаються на демпінгу цін у Криму. По-друге, щоб люди в Криму зрозуміли: Україна їх годує, а не Росія.

Сьогодні з Хмельницького вирушили 15 бійців 7-го батальйону ДУКу. Два з них відправляться в зону АТО, інші в Чонгар, де пробудуть два тижні. На Херсонщині хмельничани замінять дніпропетровський “Правий сектор”.

Добровольців спорядили у дорогу місцеві волонтери.

“Ми блокуємо транспортне сполучення з Кримом, оскільки це є окупована територія. На цій території відбувається геноцид як татар, так і українців, які там залишились. Ми вимагаємо від держави повністю перекрити сполучення з Кримом, для того аби заставити окупанта рахуватися з нашими умовами. Влада, на жаль, не звертає уваги на наші прохання, - розповідає керівник хмельницького обласного осередку “Правий Сектор” Анатолій Медведчук. - Тому ми виявили бажання разом із татарами блокувати Крим. Це вже наша друга ротація”.

За словами бійців ДУКу, у Чонгарі вони живуть у спартанських умовах. Проте ні нащо не жаліються.

Коментарі:

Володимир 17.11.2015 20:08

На початку листопада заїзжав в Крим через Каланчак. Що можу сказати? ПС там так, для галочки. Да, фур вже не має. Легковий транспорт зупиняють, бажають щасливої дороги. А от Росія дійсно "шмонає"! Повернули жінку з 2кг м"яса, чоловіка з сіткою картоплі... Кажуть:"Не треба нічого нам везти, в Росії все є". І дійсно все Є, в порівнянні з червнем на полках магазинів все російське! (хіба що гірчиця "Верес"). Картопля по 18 руб (6 грн.) ... І кому вигідна така "блокада"? Пора зрозуміти: Крим Україна втратила безповоротньо.( І це підтверджує настрій тих кримчан, з ким мені довелось спілкуватись.

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую