ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Гарбузовий чізкейк із корицею

17 Листопада 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 6606

Фото: автора

Найніжніший чіз із цікавим багатим смаком та яскравим сонячним забарвленням. Для похмурого дощового дня ця випічка справжній антидепресант.

Гарбуз у цьому кремовому чізі практично не відчувається (інформація для тих, хто гарбуз не любить), а нотка кориці робить його пряним та по-осінньому домашнім. Бажано обирати гарбуз насичено-помаранчевого кольору, тоді кінцевий результат потішить вас насиченим забарвленням. Можна й приготувати економ-варіант цього чізкейку, замінивши дорогий крім-чіз на звичайні солодкі ванільні сирки+декілька ложок сметани (все ретельно збити блендером до повітряної маси). Але тоді слід відкоригувати кількість цукру в рецепті.

Інгредієнти:
Основа: склянка меленого сухого печива (у мене «До кави — пряжене молоко»), 1/2 склянки меленого мигдалю (або будь-яких інших горіхів), 1/3 склянки розтопленого вершкового масла.
Начинка: 500 г крім-чізу кімнатної температури (у мене «Хохланд», але можна «Філадельфію», «Альметте», «Маскарпоне»), склянка гарбузового пюре, 1/2 склянки цукру, 1 ч. л. кориці, 1/4 ч. л. меленого мускатного горіха, 2 яйця, кімнатної температури.

Приготування:
Розігріти духовку до 170ºС. Змішати всі компоненти для основи, добре вимісити їх.

Висипати на дно роз’ємної форми (діаметр — 21 см, я ще встелила її пергаментом). Основу розрівняти й щільно втрамбувати. Випікати 5-8 хвилин.

З гарбуза приготувати пюре (я роблю це на парі, але можна й запекти). Збити міксером крім-чіз із цукром до отримання однорідної маси.

Додати гарбузове пюре й спеції.

Добре перемішати за допомогою міксера. Вибити по одному яйця, вимішуючи на низькій швидкості — це важливо для того, щоб чіз не мав тріщин при випічці (можна навіть вінчиком).


Викласти начинку у форму поверх злегка «підпеченої» основи. Обернути форму щільно фольгою.

Помістити чізкейк у велику форму, яку потрібно наповнити гарячою водою (вода повинна доходити до половини).
Зменшити температуру духовки до 160ºС. Випікати 40-50 хвилин (якщо по краях чізу щільні, а середина трохи колихається, значить він готовий).


Повністю охолодити у формі й помістити в холодильник не менше, ніж на 6 годин. Прикрасити ягодами, збитими вершками, чи горішками (у мене — заморожена малина та мигдальні пластівці).

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: при випіканні чізкейку не відчиняйте дверцята духовки. Коли він буде готовий, вимкніть духовку, зніміть фольгу з форми, приберіть деко з водою й поставте чізкейк назад у духовку, нехай десерт там охолоне. При чіткому дотриманні технології у чізі НЕ БУДЕ тріщин!

 

 

солодка випічка, чізкейк, страви з гарбуза, кориця, спеції

Коментарі:

  Так  Ні, дякую