ye-logo.v1.2

У Хмельницькому судитимуть посадовців, які допомогли незаконно приватизувати два гектари землі

Кримінал 2396
Два гектари землі було незаконно приватизовано
Два гектари землі було незаконно приватизовано. Фото: m.dozor.kharkov.ua

З комунальної власності міста вибула ділянка вартістю півтора мільйона гривень.

Прокуратура виявила зловживання службовим становищем посадовцями Головного управління Держземагентства в області та Хмельницької райдержадміністрації, через що обласний центр втратив 2 гектари землі. На підставі сфальшованих документів земельну ділянку ринковою вартістю близько 1,5 мільйона гривень незаконно було приватизовано громадянином для ведення особистого селянського господарства. 

Як повідомили у прокуратурі, ще у 2011 році службові особи ГУ Держземагентства в області та Хмельницької РДА умисно підробили офіційні документи, де вказали, що земля перебуває за межами населеного пункту однієї з сільрад району і входить до складу держрезерву. Однак, встановлено, що земельна ділянка згідно з проектом землеустрою, перебувала у межах міста та належала на праві комунальної власності територіальній громаді Хмельницького.

За вказаним фактом прокуратурою області розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за частиною другою статті 364 (зловживання службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди для іншої особи, що спричинило тяжкі наслідки) та частиною другою статті 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую