ye-logo.v1.2

У День Гідності та Свободи хмельничани вшанували загиблих за незалежність України

Суспільство 3103

На головній площі міста з квітами та лампадками зібралися громадяни, які не стояли осторонь подій революції Гідності.

 У Хмельницькому сьогодні, 21 листопада, відзначили нове, але знакове свято в новітній історії України - День Гідності та Свободи. Біля стели пам’яті Героїв Небесної сотні та Героїв неоголошеної війни віддали шану тим, хто загинув, захищаючи національні інтереси української держави. До меморіального знаку лягли квіти, а біля монументу «Віра. Надія. Любов» запалили лампадки.

«За гідність і свободу вийшли на Євромайдан 21 листопада 2013 року українці. Саме в ці дні гуртувалась нація. Люди, які зараз тут на майдані, - творили хмельницький Євромайдан, - сказав голова облдержадміністрації Михайло Загородний. – У ці часи випробувань і викликів саме на нас покладена відповідальність за збереження незалежності України. Ми повинні не лише згадувати відважних патріотів, а й стати в їхні ряди».

Урочистості відбулися біля стели пам`яті Героїв

Присутні згадали, що протести розпочалися 21 листопада 2013 року як реакція на рішення Кабінету Міністрів України про призупинення процесу підготування до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом. У другу річницю цих подій учасники мітингів з сумом констатували: змін, яких так очікували українці, досі немає.

З нагоди свята зібрались учасники хмельницького Євромайдану та небайдужі містяни

«Сьогодні свято, хоч і зі сльозами на очах. Два роки тому на хмельницький майдан вийшло кілька відчайдухів. Вийшли, аби протестувати проти влади. Колишній режим, який обіцяв курс на Європу, взяв і обманув очікування українців. На жаль, не всі тут зараз з нами. Я переконаний, що всі ті хлопці, які виходили, щоб змінити систему, розуміють - система не змінилась, вона залишилась. І ми зобов’язані продовжити революцію Гідності, хто де: в чиновницьких кабінетах, місцевих радах чи на фронті. Революція Гідності переможе тоді, коли українська нація стане господарем у своєму домі. Для цього потрібно всім разом докласти зусиль»,- додав активіст Євромайдану, переможець другого туру виборів міського голови Хмельницького Олександр Симчишин.

Учасники революції Гідності впевнені - вона досі триває

Як сказала активістка Євромайдану Леся Стебло, дуже прикро, що багато людей змінили «окрас» зі зміною влади, не всі вимоги Майдану виконані. А відповідальність перед Героями Небесної сотні та Героями неоголошеної війни лежить на кожному з нас.

Присутні запалили лампадки біля монументу у знак пам`яті загиблих за незалежність

Євромайданівці переконані, що смерті Героїв - недаремні

Пропонуємо вашій увазі запис із прямої трансляції, яку проводив сайт "Є".

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую