ye-logo.v1.2

Хмельничани в суботу запалять свічки та пройдуть скорботною ходою

Суспільство 2554
Хмельничан закоикають вшанувати жертв Голодомору
Хмельничан закоикають вшанувати жертв Голодомору. Фото: З архіву редакції

У Хмельницькому вшанують пам'ять жертв Голодомору.

Меморіальні заходи у Хмельницькому відбудуться 28 листопада, у День пам’яті жертв голодоморів. Як повідомляє прес-служба міської ради, вони розпочнуться о 15 годині на майдані Незалежності України.

"О 15.30 Скорботна хода за участю керівництва міста та області, представників громадських об’єднань та релігійних конфесій, свідків Голодомору 1932-1933 років та політичних репресій, громадськості вирушить від майдану Незалежності вулицями Соборною та Проскурівською до пам’ятного знаку "Ангел Скорботи", -  йдеться у повідомленні.

Біля пам'ятника о 16.00 відбудеться панахида за жертвами голодомору. Після молитви учасники меморіального заходу вшанують померлих від голодомору хвилиною мовчання та покладуть траурні вінки, квіти, композиції з житніх та пшеничних колосків, встановлять лампади та свічки.

У цей жалобний день рекомендовано керівникам підприємств, організацій, установ міста приспустити Державний Прапор України, обмежити проведення розважальних заходів, трансляції у засобах масової інформації розважальних передач. У пам’ять про невинно убієнних, хмельничан закликають 28 листопада традиційно запалити свічку на вікні свого помешкання.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую