ye-logo.v1.2

Дерегуляція бізнесу дозволить підприємцям Хмельниччини менше тратити, щоб більше заробляти

Економіка 2197

Влада намагається спростити бюрократичну складову підприємницької діяльності.

Дерегуляція бізнесу дозволить українським підприємцям економити мільярди гривень. Її мета - не просто відміна актів, а в першу чергу економія коштів на видатках, які бізнесмени змушені робити, щоб долати зайві бар'єри і вимоги держави. Про це заявила Голова Державної регуляторної служби України Ксенія Ляпіна, перебуваючи з візитом у Хмельницькому.

“Нині ми оцінюємо загальну економію завдяки заходам з дерегуляції у близько 10 мільярдів гривень у 2015 році. Тобто бізнес не витратив ті кошти, які б витратив, якби не було дерегуляції. Це не те саме, що надати бізнесу кошти, але якщо ми їх не відбираємо, то залишаємо на розвиток”, - сказала Ксенія Ляпіна.

За її словами дерегуляція — це здешевлення ведення бізнесу, дебюрократизація і створення сприятливого середовища і конкурентноздатності. Відповідні заходи призведуть до поліпшення бізнес-клімату та зменшення бар'єрів ведення бізнесу.

“В першу чергу такими бар'єрами є дозволи і ліцензії. У червні набув чинності новий закон про ліцензування, де 53 види ліцензій скоротили до 30. Зараз ліцензування залишилось лише у тих сферах, де дійсно відображає найбільшу суспільну небезпеку. До прикладу, переробка небезпечних відходів, а от перевеження вантажу — не ліцензується. Тобто проведено чітку диференціацію рівнів небезпеки”, - пояснила чиновниця.

Присутні говорили про механізм руйнування бар’єрів для чесного бізнесу

У Хмельницькому Голова Державної регуляторної служби України зустрілась з місцевими підприємцями та владою і презентувала інструмент державної регуляторної політики для систематизованої оцінки нормативно-правових актів – нову європейську методику – М-тест.

"Нова методика сприятиме підвищенню обгрунтованості рішень, які приймаються не тільки на державному рівні, а й на рівні місцевого самоврядування. М-Тест може стати чудовою нагодою посилити і зробити більш ефективним та якісним вплив підприємництва та об'єднань підприємців на місцеву владу, щоб врегульовувати гострі питання не руйнуючи бізнес-середовище. Особливо це стосується мікро- та малого бізнесу", - зазначила Голова ДРС Ксенія Ляпіна.

За її словами, у рамках дерегуляції вдосконалюється і дозвільна система. Низка дзволів у порядку децентралізації передається на місцеві рівні.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую