ye-logo.v1.2

Комедія у театрі Старицького. Кохання, розділене між трьома жінками

Культура 2978

Прем'єру також можна переглянути 29 листопада, у неділю.

Після балету «Есмеральда» театр імені Михайла Старицького порадував хмельничан черговою прем'єрою. Цього разу театрали насолоджувалися французькою комедією у постановці режисера Дмитра Гусакова.
Хоча герої п'єси — французи, а дія відбувається у Парижі, її автор — білоруський драматург та журналіст Андрій Курейчик. Втім, драматургу, заразом і режисеру, вдалося передати притаманні французьким комедіям шарм, легкість, пікантність та невимушеність розмов про кохання та мистецтво.


Побачення із Жаклін пристрастні і грубоваті.

Дія розгортається у квартирі французького художника Сержа Дюбуа (роль виконує Анатолій Остапенко). Його життя йде за сталим графіком, для побачень із кожною з трьох коханих жінок відведені окремі дні. І для кожної з них чоловік зовсім інший. Для студентки Лулу (Альона Волкова) він — розумний і солідний чоловік, такий не схожий на тупих одногрупників. Для барменши Жаклін (Тамара Герасименко), яка звикла до грубого ставлення з боку п'яничок, він такий м'який і галантний. Для маркізи Марісабель (Сніжана Туткевич-Самойлова (грала 26 листопада) або Емма Мужевітіна) він — геніальний художник, далекий від бруду матеріального світу. Кожна жінка знаходить у Сержа Дюбуа відраду і радощі.


Марісабель мріє, щоб Серж намалював її портрет.

Та в один день налагоджений графік дає збій, всі жінки зустрічаються у квартирі Сержа та дізнаються про існування одна одної. Чи вдасться їм порозумітися між собою та поділити коханого чоловіка? Не будемо розкривати інтригу, лише зазначимо, що після антракту у виставі настає несподіваний поворот...

Жаклін у виконанні Тамари Герасименко сподобалася глядачам чи не найбільше.


Прийшов час розплати...

Особливо варто відзначити роботу художника Олександра Долоянца. Створені ним декорації (перед приходом кожної жінки інтер'єри змінювалися до непізнаваності) дуже вдало передають характер та внутрішній світ героїнь.
До речі, режисер ввів у виставу нових персонажів, яких не було у п'єсі. Це трійка ескімосів та олень, які приходять до Сержа уві сні і не тільки... 


Прем'єру «Обережно — жінки!» можна переглянути 29 листопада, у неділю. Також її показуватимуть 16 грудня. Початок о 18.30.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую