ye-logo.v1.2

У Хмельницькому молитвою вшанували пам’ять жертв Голодомору

Суспільство 4164
До меморіалу "Янгол скорботи" лягли квіти і символічні букети з колосків
До меморіалу "Янгол скорботи" лягли квіти і символічні букети з колосків. Фото: автора

До «Ангела скорботи» від майдану Незалежності хмельничани йшли із квітами та свічками.

Молодь і люди похилого віку, політики й пересічні громадяни – всі сьогодні, 28 листопада, схилили голови перед жертвами Голодомору. Сотні людей взяли участь в ході пам’яті до меморіалу «Ангел скорботи» у Хмельницькому, де хвилиною мовчання і молитвою вшанували тих, хто помер від страшного штучного голоду.

«Сьогодні день пам’яті про тих, хто загинув під час Голодомору, коли Сталін намагався знищити весь український народ. Ми повинні пам’ятати це в віках, поважати свою історію», - сказав новообраний голова обласної ради Михайло Загородний.

«Маємо пам’ятати не тільки сьогодні, а щодня ці трагічні сторінки історії. Ворог, власне, знову той самий. Війна за виживання українців досі триває, і лише об’єднавши зусилля, можемо зупинити сьогодні ворога. Найголовніше, щоб ми зробили правильні висновки», - додав міський голова Олександр Симчишин.

Хода пам`яті пройшла від майдану Незалежності

Не зважаючи на дощову погоду, участь у жалобних заходах узяли сотні хмельничан, батьки привели з собою дітей. Після молитви та хвилини мовчання, усі запалили лампадки та поклали квіти і свічки до пам’ятного знаку.

Хмельничанам не завадила дощова погода

«Я приходжу щороку, щоб вшанувати тих, хто загинув через тоталітарний режим у 30-х роках. Сьогодні привела з собою онуків, хоч вони ще й до школи не ходять. Хочу, щоб кожен розумів, що зобов’язаний пам’ятати про трагедію цілого нашого народу і передавати цю пам’ять наступним поколінням», - переконана Ілона Загакайло.

Біля "Янгола скорботи" зібралися сотні людей

Нагадаємо, щороку у четверту суботу листопада в Україні вшановують пам'ять жертв голодоморів. У цей день наша країна згадує наймасштабніший штучний голод ХХ сторіччя – Голодомор 1932-1932 років, коли в Україні загинув кожен 4-й її мешканець. Усіх в цей день просять запалити свічку в домівці на вікні та промовити молитву за невинно загиблими.


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую