ye-logo.v1.2

Судам Хмельниччини довіряють більше 55% мешканців?

Суспільство 1819
Віктор Ковтун вважає, що довіряти вуличним опитуванням про довіру до судочинства не варто
Віктор Ковтун вважає, що довіряти вуличним опитуванням про довіру до судочинства не варто. Фото: Ольги Саліпи

Довіра до апеляційного суду – ще вища.

Принаймні, так стверджує керівництво судів області і радить не вірити опитуванням преси, котрі показують кардинально інші результати. Чому? Бо вони, мовляв, проводяться на вулиці серед тих людей, які ніколи не мали справу із судами.

Голова апеляційного суду Хмельницької області Віктор Ковтун наголошує, що, не зважаючи на спроби преси «очорнити» роботу судів, на їх роботу скаржаться мало. «Менше 10% судових рішень місцевих судів у нашій країні оскаржуються у апеляційному порядку, а доля переглянутих, тобто, відмінених чи скасованих, становить лише 0,03 %, - зазначає Віктор Ковтун. - Останні опитування, які проводилися у нашому апеляційному суді, серед громадян, яким надавалися судові послуги, показали, що апеляційному суду довіряють 71% опитаних, а в цілому судам – 55,3%».

У першому півріччі 2015 року місцеві суди області розглянули майже на 9% справ менше, ніж у році минулому, а  показники Хмельниччини із якості місцевого судочинства найкращі в країні. Як стверджує Віктор Ковтун, у першому півріччі 2015 року за апеляційними скаргами у цивільних справах місцевим судам області скасовано лише 24,6% рішень від переглянутих. Непогана ситуація і в кримінальному судочинстві. Лідер із кількості скасованих за апеляцією рішень по кримінальних справах – Летичівський суд. Майже 37 % винесених ним рішень скасували або змінили. Найкраще ж працював у цій сфері в 2015 році Ізяславський суд. Рішення по цивільних справах у області скасовують менше. Тут негативно «відзначилися» міськрайонні суди Хмельницького, Славути, райсуд Теофіполя та міський суд Нетішина. Найкраще спрацював суд Віньковеччини, він не має жодного скасованого рішення, а переглянутих зовсім мало. За версією керівництва адмінсуду Хмельниччини, загалом найкраще у області в 2015 році працюють райсуди Ізяслава, Білогір’я, Чемеровець, Дунаєвець та Городка. Їх рішення скасовували або змінювали через апеляцію найменше.

Ольга САЛІПА.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую