ye-logo.v1.2

Смачно готували – гарно подавали

1278

Напередодні Дня працівника торгівлі в новенькому готельно-ресторанному комплексі „Колізей”, що у Гречанах, відбувся дев’ятий щорічний конкурс „Кращий кухар-2010 року”.

 За титул змагалися кухарі семи закладів громадського харчування Хмельницького. Кав’ярні: „У Чарлі”, „Батерфляй”, „Оба-на”, „Світанок”, „Кумпанія”, „Меркурій” та господарі залу – ресторан „Колізей”.

Апетитність страви – це, звичайно, важливо. Але критеріїв, за якими компетентне журі  оцінювало ку-лінарні шедеври, виявилося набагато більше. Гармонійне поєднання кольору і запаху, легкість засвоювання продуктів, технологія приготування, стерильність цього процесу, відповідність сучасним вимогам – від їхнього пильного ока не втаїлося нічого.  До речі, у складі журі конкурсу працювали найдосвідченіші працівники ресторанного бізнесу Хмельницького, які уже багато років „варяться” у тому ж казані, що й учасники.

Розпочали з перевірки домашнього завдання. Кожен кухар презентував одну бенкетну холодну страву на шість персон та одну страву європейської кухні на одну персону. Наймолодший учасник конкурсу, дев’ятнадцятирічний Валентин Седирчак, кухар четвертого розряду кафе „Батерфляй”, зізнався, що на фарширування  „Екзотичного сома” він витратив хвилин сорок, а ось на його декорування – півтори години. Валентинів кулінарний шедевр, з авокадо у роті, „плавав” у морі з блакитного желе. Поряд ніжилися тигрові креветки, копчені мідії та інші мешканці водного царства.

Риби, морепродуктів та страв із них, конкурсанти наготували, хоч греблю ними гати. Конкурс виявився справжнім святом для гурманів і для тих, хто хоче дожити до ста років... Адже, регулярне вживання сьомги та тунця – запорука довголіття! Другим завданням стало публічне приготування кухарями двох холодних закусок. Спритність рук і ніякого шахрайства уже, так би мовити, на місці продемонстрували вправні кухарі.

У розпал дійства до „Колізею”  завітав міський голова Сергій Мельник. Він привітав присутніх зі святом, що наближається, і, побажавши міцного здоров’я та приємного апетиту, сказав:

„Все залежить від кухні закладу, адже, люди йдуть на „кухню”. Достатньо два-три рази смачно пообідати, чи повечеряти, аби оцінити майстерність кухаря і стати постійним клієнтом. Так формується репутація закладу. Потім важливо її зберегти. І немає жодного значення, де розташований ресторанчик. Люди поїдуть в Гречани, Лезневе, Ракове...”.

Протягом майже п’яти годин члени журі – прискіпливо, а гості свята – із насолодою смакували найрізнома-нітнішими європейськими стравами. Переможцем конкурсу „Найкращий кухар 2010 року” визнали Ігоря Горбенка, кухаря четвертого розряду готельно-ресторанного комплексу „Колізей” .


Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую