ye-logo.v1.2

У Хмельницькому 50 інструкторів НАТО навчають спецпризначенців воювати

Суспільство 3391

Навчання допоможуть поліпшити внутрішню обороноздатність та підвищити військовий потенціал України.

Цілодобово на полігоні у Хмельницькому 50 американських інструкторів готують українських спецпризначенців за стандартами НАТО. Навчання триватимуть півроку та включають два кваліфікаційних рівні: підготовку штатних підрозділів сил спеціального призначення та усіх охочих бійців із інших частин. Наразі на полігоні близько сотні військовослужбовців, які удосконалюють навички зі стрільби.

Навчання проводять на базі військової частини 8-го окремого полку спецпризначення і, передусім, спрямовані на здобуття практичних навичок. Тренування не припиняються навіть уночі, несприятливі погодні умови на заваді не стають.

“Нам показують нові методи роботи. В принципі, немає такого, чого б ми не вміли, однак інструктори вчать, як це робиться легше, краще і швидше. По суті, ми удосконалюємо навики, кожен бере для себе щось потрібне для подальшої служби”, - розповідає спецпризначенець Дмитро.

Спецпризначенці тренуються влучно стріляти

Після закінчення курсу спецпризначенці навчатимуть за такими методами молодших колег. Бійці кажуть, що з інструкторами чудово порозумілися, мовного бар'єру не виникає, оскільки більшість розуміє англійську. Військовослужбовці пройшли суворий відбір, перевіряла їх і американська сторона.

Навчання з американськими інструкторами тривають цілодобово

“У період антитерористичної операції ми велику увагу приділяємо таким навчанням. Особовий склад мотивований, бійці у хорошій фізичній формі, вони пройшли ретельний відбір. Крім вогневої підготовки, навчання включають топографію, спеціальну, тактико-спеціальну, інженерну підготовку, аби виконувати завдання за призначенням”, - пояснює військовослужбовець, котрий попросив не називати ім'я та посади з метою безпеки.

Кандидатів для участі в курсі відбирали з урахуванням рівня фізичної підготовки

За його словами, американці також переймають досвід українських спецпризначенців, які брали участь в антитерористичній операції на Сході країни.

Стрільби не припиняються за будь-якої погоди

Навчання військовослужбовців за системою «командос» США триватимуть півроку

Програма підготовки включає теоретичну та практичну складові

Після закінчення курсу спецпризначенці навчатимуть за цією методикою колег

Американські інструктори і спецпризначенці весь період навчань перебуватимуть на полігоні

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую