ye-logo.v1.2

День волонтера у Хмельницькому: з нагородами в руках і сльозами на очах

Суспільство 3601
Волонтери працюють не для нагород, але забувати їх не потрібно
Волонтери працюють не для нагород, але забувати їх не потрібно. Фото: автора

Сьогодні влада Хмельниччини, військові та всі небайдужі люди вітали із святом місцевих волонтерів.

Скільки їх – сказати неможливо. Хтось возить передачі на передову, хтось плете маскувальні сітки, хтось співає для бійців, а хтось пише про них книги. Всі ці люди – волонтери. Вони не шкодують часу, грошей та сил для допомоги тим, хто її потребує. Хтось назавжди залишається «трудівником тилу», а хтось – йде на передову не лише військову, але й на передову влади.

“Мені доводиться брати участь у багатьох заходах, відзначати достойних людей. І часом кажуть, що нагороджують лише «своїх». Відзначаючи волонтерів, я розумію, що серед них – всі «свої», - каже міський голова Хмельницького Олександр Симчишин. - За останні два роки ми з вами стали майже сім’єю. Коли я зайшов до цієї зали, то побачив багато знайомих облич. Їх я зустрічав упродовж двох років поспіль у різних ситуаціях: коли доводилося шукати бензин для поїздки в АТО, коли доводилося спілкуватися із мамою чи дружиною загиблого. Ми маємо бути вдячними волонтерам, адже вони віддають себе, щоб була Україна, щоб наші діти та внуки жили краще”.

Волонтерів відзначили і влада, і самі військові.

У День волонтера ті, на чиїх плечах тримається тил держави, отримали медалі та грамоти. Їм дякували не лише представники влади, але й армійці.

Серед найбільш значимих нагород була та, якою відзначили жінку, що віддала країні не лише своє серце, але й кохання. Вдова загиблого у зоні АТО хмельничанина Івана Віхтюка отримала медаль «Чарівна сила України».

"Чарівна сила України" - вдова бійця АТО, волонтер Наталія Віхтюк.

“Від 72 бригади прийшло вітання дружині Івана Віхтюка, Наталі, - розповіла присутнім волонтер Тетяна Базко. - Іван був сапером. Про нього можна розповідати легенди. Поки він воював, його дружина разом з іншими волонтерами збирала для хлопців передачі на Схід. Робить це і зараз. Військові не забули про неї. Сьогодні ж, за день до дня народження чоловіка, Наталії прийшла заслужена нагорода".

У подарунок - концерт від колег-волотерів, мешканців Донбасу та Криму.

Після урочистостей та слів пам’яті про загиблих – святковий концерт. Перед волонтерами виступили ті, хто якнайкраще розуміє, за що воюють на Сході – колишні мешканці Донбасу та Криму.

Ольга Саліпа

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую