ye-logo.v1.2

На Віньковеччині сумнівному фермеру незаконно віддали майже 60 гектарів землі

Суспільство 1888
Держземагенство незаконно передало в оренду землі, вартістю 800 тисяч гривень
Держземагенство незаконно передало в оренду землі, вартістю 800 тисяч гривень. Фото: erve.ua

На орендовній землі чоловік мав займатися фермерським господарством, при цьому не маючи сільськогосподарської техніки та інших засобів для обробітку земель.

Віньковецький районний суд визнав незаконними та скасував накази, якими затверджено проекти землеустрою і передано в оренду жителю Старокостянтинова дві земельні ділянки загальною площею 58 гектарів.

“Іще раніше рішеннями судів усіх інстанцій були скасовані накази ГУ Держземагентства в області про надання дозволу на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок цьому громадянину для ведення ним фермерського господарства, - розповідають у прес-службі обласної прокуратури. - Мешканець Старокостянтинова, будучи працівником агропідприємства, не надав жодних доказів про наміри займатися фермерським господарством, про наявність у нього сільськогосподарської техніки та інших засобів для обробітку земель".

Незважаючи на це, всупереч чинному законодавству, документацію із землеустрою затвердили та передали в оренду сумнівному фермеру 58 га земель на території Карачієвецької сільської ради вартістю понад 800 тисяч гривень. А згодом, на підставі наказів, між відділом Держземагентства у районі та вказаним громадянином неправомірно було укладено договори оренди цих земельних ділянок.

Захищаючи інтереси держави, прокуратура району звернулася до суду з позовом. За результатами його розгляду незаконні накази ГУ Держземагентства в області скасовано, а договори оренди спірних земельних ділянок визнано недійсними.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую