ye-logo.v1.2

Майдан у Хмельницькому: «Якщо нас не почують, поїдемо до Києва»

Суспільство 4300
На майдані Незалежності в Хмельнциькому прйиняли вимогу до керівництва держави не позбавляти сільгоспвиробників пільг в оподаткуванні
На майдані Незалежності в Хмельнциькому прйиняли вимогу до керівництва держави не позбавляти сільгоспвиробників пільг в оподаткуванні. Фото: автора

В обласному центрі декілька сотень аграріїв вийшли на головну площу, щоб поставити свої вимоги уряду та Президенту.

«Скасування спец режиму ПДВ знищить тваринництво в Україні», «Ми найбільша галузь, а не блоха в очах уряду», «Ми доїмо молоко, але не є дійною коровою» - ось неповний перелік плакатів, з якими сьогодні на хмельницький майдан Незалежності вийшли сільгоспвиробники.

Ще вчора ввечері представники агросектору говорили про те, що на годину заблокують усі  дорожні виїзди і в’їзди до обласного центру. Але сьогодні від цієї ідеї відмовилися. Мотивували це тим, що це мирна акція. Утім, якщо їх не почують, то «Поїдемо до Києва». Як заявив Василь Мастій з Теофіпольського району: «Нам далі нікуди відступати».

 

«Сьогодні такі акції відбуваються в усіх обласних центрах України, - переконує Анатолій Мендрик, голова Асоціації фермерів у Хмельницькій області. – Ми вимагаємо, щоб зберегли всі ті системи оподаткування для сільгоспвиробників, які є в цьому році». На майдан люди вийшли через те, що уряд запропонував новий варіант Податкового кодексу, яким скасовуються усі податкові пільги сільгоспвиробникам. А це, на думку фермерів, призведе до зубожіння сільського господарства. «Якщо ми не відстоїмо свої інтереси, то таке поняття, як фермер, взагалі не існуватиме», - заявив Анатолій Мендрик.

Зміни до Податкового кодексу, вважають мітингуючі, можуть знищити не лише село, а й державу.

На майдан вийшли не лише фермери, а й селяни.

На майдані Незалежності в Хмельницькому вимагали від влади зберегти пільги в оподаткуванні сільгоспвиробникам.

До мітингуючи вийшов і заступник голови Хмельницької облдержадміністрації Володимир Кальніченко. «Якщо розглядати питання скасування пільгового оподаткування для сільськогосподарського виробника, то це шлях в нікуди, - заявив посадовець. – Обласна влада це розуміє і підтримує ваші вимоги. У понеділок за підписом голови Хмельницької облдержадміністрації пішов лист до прем’єр-міністра, до Президента України, до голови Верховної Ради України  щодо збереження пільгового оподаткування для агровиробників. Сьогодні готується такий же лист за підписом депутатів обласної ради. Ми солідарні з вами, ми вас підтримуємо».

Анатолій Мендрик вважає, що зі змінами в Податковий кодекс фермери в України просто зникнуть.

Плакати, з якими вийшли на майдан у Хмельнциькому, були не лише українською, а й російською мовами.

В свою чергу ті, хто сьогодні вийшов на майдан Незалежності, також прийняли звернення до керівників держави з вимогою не допустити змін до Податкового кодексу, які скасують пільгову систему оподаткування для сільськогосподарських виробників.

Пропонуємо вашій увазі запис прямої трансляції «фермерського майдану», яку вів сайт «Є»: 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую