ye-logo.v1.2

У Хмельницькому на 10 років здадуть землю німецьким інвесторам під виробництво сільгоспмашин

Економіка 3184
Власники ТОВ „Дювельсдорф Україна” Адольф та Ян Дювельсдорфи зустрілись з міським головою
Власники ТОВ „Дювельсдорф Україна” Адольф та Ян Дювельсдорфи зустрілись з міським головою. Фото: автора

Підприємство працює ще з 2011 року й іноземці ставлять питання приватизації земельної ділянки.

На підприємстві “Дювельсдорф Україна”, яке відкрила у Хмельницькому родина Дювельсдорфів, працює уже 70 хмельничан. Німецькі інвестори запустили тут виробництво сільськогосподарських машин ще чотири роки тому, придбавши частину виробничого цеху хмельницького ВАТ “Термопластавтомат”. Вони ставлять питання приватизації земельної ділянки під цехом, однак, як зазначив міський голова Олександр Симчишин, влада розглядатиме лише варіант довготривалої оренди.

“Доручення начальник управління земельних ресурсів та земельної реформи уже отримав і буде працювати з юристом компанії. Думаю, на одну з найближчих сесій буде винесено питання про надання їм земельної ділянки в оренду. Там невелика площа, і десятирічна оренда — це найбільш оптимальний варіант. Підприємство справно сплачує податки та створює робочі місця”, - пояснив Олександр Симчишин.

На підприємстві роблять ставку на високу якість і прийнятну ціну виробів

Перед тим як обрати Хмельницький, інвестори з Німеччини об'їздили всю Україну. Та вкладаючи у підприємство, вони не розуміли, що разом з приміщенням не отримують у власність землю. Попри це, у планах засновника Адольфа Дювельсдорфа - подальший розвиток виробництва і його орієнтація на європейських споживачів.

“У нас, звісно, виникають питання та проблеми, але для того, щоб щось працювало, треба щось робити. Ми, купуючи цех, думали, що придбали і земельну ділянку. А виявилось, що тут не так, як у Німеччині. Дякуємо, що ви нас розумієте”, - говорить Адольф Дювельсдорф.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую