ye-logo.v1.2

Тернополянин скоїв у Хмельницькому більше 30 крадіжок, розбоїв та грабежів

Кримінал 2031
У більшості випадків на хмельничан він нападав у темну пору доби
У більшості випадків на хмельничан він нападав у темну пору доби. Фото: alnews.com.ua

Загальна сума збитку, нанесеного зловмисником потерпілим, складає близько чверті мільйона гривень.

У березні цього року 35-річний підозрюваний тільки вийшов із місць позбавлення волі, і вже через декілька тижнів повернувся до звичного для себе способу життя. Красти, грабувати та вчиняти розбійні напади приїздив до Хмельницького.

"Однією із перших жертв рецидивіста стала 91-річна пенсіонерка, яка мешкає в приватному секторі поблизу залізничного вокзалу. Тільки-но зійшовши з потяга, зловмисник одразу пішов «на діло». Чоловік попросив у старенької винести води, і поки вона поралась на кухні, непомітно пробрався до будинку. Далі злодій повалив власницю на ліжко, зв’язав їй руки шнурком від антени, забрав гроші та цінні речі і втік", - розповідають в обласній поліції.

У іншому випадку потерпілий 35-річний чоловік близько 5-ї години ранку заходив у під’їзд свого будинку по вулиці Чорновола. Поки потерпілий шукав ключі від квартири, зловмисник вдарив його по голові та зірвав із шиї золотий ланцюжок разом із хрестиком. Окрім цього, підозрюваний скоїв ще 6 грабежів. За словами поліцейських, у більшості випадків на хмельничан він нападав у темну пору доби. Обирав неосвітлені та малолюдні двори будинків, підходив зі спини та нападав на жертву, відбираючи усі цінні речі.

Найбільше чоловік скоїв крадіжок — 23, 5 із яких — квартирні. "Прив’язки до якогось певного району зловмисник не мав. Гуляючи вулицями міста, він заходив у двори та перевіряв дзвінком, чи є господарі вдома. Якщо ж ніхто не відкликався, чоловік обходив будинок, вибивав камінням скло чи відтискав пластикове вікно, і проникав у житло, - зазначили у поліції. - Здебільшого крав гроші, золоті вироби та малогабаритну оргтехніку. Також підозрюваний вчиняв крадіжки з гаражів, підсобних приміщень та автомобілів".

Загалом за весь період злочинної діяльності тернополянин збагатився за рахунок хмельничан приблизно на 250 тисяч гривень.

Наразі чоловік перебуває у слідчому ізоляторі. Йому оголошену про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за частиною 1 та частиною 3 статті 187 «Розбій», частиною 2 статті 186 «Грабіж» та частною 2 і частиною 3 статті 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую