ye-logo.v1.2

Хмельницька облрада збирається ліквідувати школу-інтернат у Кам'янець-Подільському районі

Суспільство 2801

Наразі заклад, де не навчається жодна дитина, обслуговують 11 працівників.

На другій позачерговій сесії депутати Хмельницької облради не проголосували за ліквідацію Заліської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату. Та як зазначили в департаменті освіти і науки, заклад де-факто закритий: там немає учнів, звільнили працівників, однак кошти на утримання досі потрібні.

Народні обранці стурбовані подальшою долею приміщення і земельної ділянки, тому рішення про припинення діяльності закладу приймуть після вивчення питання спеціальною міжфраксійною комісією.

За словами директора департаменту освіти та науки Олега Фасолі, у цій школі останніми роками суттєво зменшилась кількість учнів. Це пов'язано із демографічною ситуацією в країні й введенням індивідуальної та інклюзивної форм навчання. Набір до інтернату не здійснювався впродовж останніх чотирьох років, хоч раніше там навчалась більше сотні дітей.

“Станом на 13 жовтня в навчальному закладі не було вже жодного учня. Департаментом освіти і науки було затверджено новий штатний розпис — 11 працівників. Дітям і батькам запропонували обрати інший заклад для здобуття освіти. Звільнено 41 працівника, які перебуватимуть на обліку в центрі зайнятості”, - сказав Олег Фасоля.

Як він зауважив, на утримання школи-інтернату виділяли з бюджету чималі кошти: лише на 2015 рік було передбачено понад 3 мільйони 928 тисяч гривень. Діти, які навчались там, можуть відвідувати інші подібні заклади, розташовані поряд.

Як саме розпорядитись приміщенням і землею після ліквідації, у департаменті освіти поки не знають і чекають пропозицій від депутатів. За словами депутата Івана Гладуняка, якщо школа-інтернат припинить існування, земля перейде у власність місцевої громади.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую